Nin ha dit que el creixement dels préstecs en el conjunt del sector financer a Espanya no només no serà positiu sinó que a més es produirà una disminució en la massa creditícia, tot i que no ha volgut concretar les xifres.
Nin, en el marc d'una conferència a l'escola de negocis ESADE, ha afirmat que des de l'estranger "es veu Espanya com una catàstrofe", i reconeixent la gravetat de la situació, ha manifestat que "tampoc n'hi ha per tant". El director general de La Caixa ha afirmat que el gran problema al que s'enfronta el sistema financer espanyol és l'augment de la morositat, derivat de l'evolució negativa de la majoria dels indicadors econòmics, a excepció del dèficit per compte corrent, que ja s'està començant a corregir.
A més, ha assegurat que els bancs i caixes de l'Estat espanyol tenen "resolts al menys pels propers dos anys els seus possibles problemes de liquiditat", gràcies a les subhastes que s'han dut a terme a través del Fons d'Adquisició d'Actius Financers. Això, juntament amb la reforma al Fons de Garantia de Dipòsits i les provisions anticícliques que el Banc d'Espanya ha obligat a dotar a les entitats, fa que el sistema financer estigui "estabilitzat".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics