Dimecres, 03 de Març de 2021

El que interessa

09 de Març de 2017, per Xavier Guarque

Amb l’actitud que mostra el PP, tant en la legislatura anterior -amb majoria absoluta- com en la dels deu mesos sense govern -en funcions- i en l’actual -sense majoria, però tampoc amb una oposició digna de tal consideració, que li permet fer i desfer quasi amb el mateix desvergonyiment i prepotència-, és factible pensar que sense Catalunya, o sense el problema espanyol que representa Catalunya, aquest partit no governaria a Espanya.

Sense el rerefons segons el qual només el PP garanteix que aquí no es tocarà res de res i que, sobretot, impedirà que Catalunya pugui obtenir una petita diferenciació en cap sentit --ni tan sols que la seva ciutadania pugui ser preguntada sobre si cal qüestionar-se com ha de ser l’encaix dins de l’Estat-, costa molt de creure que hi podria haver set milions d’espanyols que li donessin suport, per molt partidaris que fossin d’aquest color ideològic.

És vergonyós que s’utilitzi una part d’Espanya i els seus ciutadans -fins que no es demostri el contrari, també espanyols- per a aconseguir el coixí polític que els permeti governar. I també ho és que tot el seu electorat segueixi totalment entrampat en l’escenari deliberadament dibuixat a l’efecte de mostrar urgència i contundència contra tot el que pugui fer olor d’un possible canvi d’estatus, del qual no volen ni sentir a parlar, pel molt que els “balla”.

En aquest sentit, interessa deixar ben clar que el PP és l’únic que no deixarà moure Catalunya. Interessa més que el que pot veure tothom: el que costa superar els entrebancs i la burla permanent en l’esclariment de fets -alguns ja ben demostrats- que encerclen el partit en ple, tot i que la majoria encara són a la carpeta de “presumptes” -i que, curiosament, aquests sí que han costat, i costen, diners, i molts, als espanyols-, o la situació en la qual les seves polítiques han deixat Espanya i els espanyols...

En una paraula, el que ven més és servir-se de Catalunya per a, així, poder desviar l’atenció de les seves responsabilitats en els casos Gürtel, Bárcenas, Púnica, Bankia, etc. Sembla que és més important defensar la integritat territorial per tots els mitjans que no pas esclarir tots aquests temes i que es pugui exigir el retorn dels diners robats o defraudats a les arques generals.

No són conscients que amb el mal irreversible que han fet a Catalunya, Espanya és qui resulta més perjudicada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  09 de Març de 2017

integridad territorial

La integridad territorial de España no está al capricho de unos cuantos que se creen que por poner una urna serán recordados durante la eternidad. Una urna puesta por encima de la ley es un arma peligrosa disfrazada de democracia, es más, una urna no da legitimidad a todo, pondría numerosos ejemplos pero creo que ud. no es tonto. Por otro lado su obsesión por los gobiernos centrales no le deja un hueco a su imaginación para hablarnos de la vergüenza del caso Palau , por poner un "pequeño 4%" ejemplo. Pero conociéndole seguro que la culpa solo fue de Ferrovial.

Bai Camp  09 de Març de 2017

No diguis

Es tan vergonyos com prepara una llei per fe els que roti amb minoria, o no Sr. Guarque? I de la corrupcio, parlem de Pujols, Palaus, etc, etc. Per favor pensi com vulgui pero no manipuli. Gracies