Dimecres, 03 de Març de 2021

Reus i la seva festa de Carnestoltes

07 de Març de 2017, per Alfonso Berbel

M'agraden les festes, sempre que es realitzin amb una certa mesura, tenint en compte el següent: decència, respecte a les persones i la societat, i sobretot, que les persones que intervenen en la rua sàpiguen comportar-se com a éssers humans.

Si consultem o fem una mica de repàs sobre les festes de "El carnaval": és una celebració que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana (que s'inicia amb el Dimecres de Cendra) i que té data variable (entre febrer i març segons l'any). Tradicionalment comença un dijous (Dijous Gras) i acaba el dimarts següent (dimarts de carnestoltes). El carnaval combina elements com ara disfresses, desfilades, i festes al carrer. Tot i les grans diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol. En els seus inicis, probablement amb un cert sentit del pudor propi de la religió, el Carnaval era una desfilada en què els participants vestien disfresses i usaven màscares. No obstant això, el costum va anar transformant la celebració fins a la seva forma actual ...

Actualment a Reus és una festa que frega l'incivisme total, un descontrol fora del normal en els participants de les colles carnavalesques a Reus, on la incontinència urinària és d'una magnitud que produeix fàstic, ja que fan servir els carrers i passejos de la ciutat com urinaris públics descaradament i sense cap mirament davant de nens i persones que passen constantment pels carrers adjacents a la rua del Carnaval, ensenyen les seves parts dolces sense mirament i sense cap impunitat cap a qualsevol ésser humà (Passeig de Misericòrdia, carrers del Barri Monestir ... ), per citar-ne algunes.

És veritat que les colles consumeixen el líquid alcohòlic (cerveses, vins, mescles ...) sense mesura, havent de dipositar on els ve de gust seves miccions, aquests fets freqüents i multitudinaris, s'haurien de posar remei per part de les autoritats posant més vàters tot el recorregut, i fomentant que les colles, tinguin unes persones que vigilin al seu component per a orientar-los on dipositar la seva orina i altres menesters. També és cert que l'Ajuntament disposa de vàters pel recorregut, però no són suficients, deuen dotar de més vàters i en diferents punts.

La rua de Reus, ja no és el que era, doncs ni concursen, ni ballen, ni fan actes de cultura per atraure la gent, simplement són carrosses amb molts decibels, gent que beuen i donen beure, sense altre al·licient que el descontrol, per acabar al 'pixador' municipal pels carrers de Reus.

Suggerim a les autoritats municipals, i a l'Associació de la Festa del Carnestoltes, que intentin posar remei a aquests actes d'incivisme, perquè la ciutat de Reus es mereix alguna cosa més. La dignificació del carnaval de Reus és sobretot un bé cultural, i hauria de ser modèlic 'Malament anem amb aquest comportament de permissivitat i descontrol!

Alfons Berbel Carrillo és president d'AAVV de Monestir de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Manuel-Cruz Matute Mendizábal  07 de Març de 2017

M´agrada l´escrit...

Bona tarda, estic d'acord amb l'escrit. Però no només passa a les festes de Carnaval, els caps de setmana i en determinats espais de Reus passa el mateix, defecacions i pixades pels portals dels pisos. La manca d'autoritat és manifesta, i deurien prendre intervingudes perquè aquests actes d'incivisme no es produïssin. Com? Sent i fent controlos perquè les persones sàpiguen que se'ls controlen. Salutacions