Dimecres, 27 de Gener de 2021

El Consell Comarcal del Priorat promou ajuts per fomentar la participació en activitats extraescolars

04 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu del Consell Comarcal

    Reusdigital.cat

La Junta de Govern del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat les bases que regulen els ajuts per a l'assistència a activitats extraescolars d'infants i adolescents en situació de vulnerabilitat durant el present curs educatiu (2019/ 2020) Les bases redactades i aprovades tenen com a origen un acord signat recentment entre el Consell Comarcal del Priorat i l'Obra Social "la Caixa", amb el principal objectiu d'afavorir la integració social d'aquests infants i joves que no poden permetre's cap activitat extraescolar durant el seu temps lliure.

El projecte –redactat per l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Priorat– constata que aquest fet, sovint, "crea una desigualtat entre els infants i joves d'un mateix municipi, ja que els municipis del Priorat tenen poca població infantil i, això ocasiona que es trobin amb poques oportunitats per relacionar-se amb el grup d'iguals". Els tècnics de Serveis Socials també consignen que aquests infants i adolescents "pertanyen a famílies amb les quals ja s'intervé des del Servei d'Intervenció Socioeducativa i des de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Priorat".

En conseqüència, entre els objectius d'aquesta línia d'ajuts hi ha: afavorir la integració social, promoure la interrelació i socialització entre infants i joves dels diferents municipis, garantir la igualtat d'oportunitats entre la població infantil, implicar els progenitors en la participació dels seus fills en les activitats extraescolars, i potenciar les entitats del territori com a vertebradores de la participació ciutadana i integració de tots els individus. Les bases aprovades pel Consell Comarcal del Priorat determinen que per beneficiar-se dels ajuts cal "cursar estudis de primària o secundària en un centre educatiu de la comarca del Priorat durant el curs escolar 2019/ 2020", i haver-se matriculat "en activitats extraescolars organitzades pels centres escolars, les AMPA dels centres, o altres entitats domiciliades a la comarca del Priorat".

Altres requisits són que els pares o tutors legals dels menors estiguin al corrent de les obligacions tributàries, que els beneficiaris estiguin empadronats a la comarca, i que no es percebin ajuts d'altres administracions públiques per aquest mateix concepte. Segons el document aprovat, els alumnes beneficiaris només podran rebre ajuts per a la realització d'una sola activitat extraescolar i està previst que sigui subvencionable el 90% del cost total o parcial de les quotes de participació en una de les activitats extraescolars. En cap cas la quantitat subvencionada serà superior als 20,00 euros/mes per nen/a. Les sol·licituds han de ser presentades a títol individual pels pares o tutors legals dels alumnes al Registre General del Consell Comarcal del Priorat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges