Caça del cabirol
D'entrada jo estic en contra de la caça per plaer o "esport", però en aquest cas (al Priorat, però segurament també en altres comarques) seria una caça per necessitat; la necessitat de caçar cabirols per rebaixar la seva població i que que no malmetessin les vinyes o altres cultius. És això que es diu, que com que no tenen depredadors naturals (llop, rapinyaires o altres) la població ha anat creixent, com ha passat també amb el porc senglar. S'hauria de coordinar una acció combinada de caça (demanant un esforç al caçadors) i després els controls veterinaris corresponents per poder posar aquesta carn de cabirol al mercat (al mercat, restaurants, etc). Ja entenc que això tindria uns costos de controls, transport, escorxadors, etc). Hi ha restaurants de la comarca que serveixen carn de porc senglar o de cèrvol (però em sembla que no és de proximitat); doncs així casi quadraríem el círcol: caçadors, agricultors protegits, i persones en general que mengin carn de caça.
I apart dels cabirols i porcs senglars també hi ha el problema dels conills.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics