Delgado ha apuntat que la Generalitat ha decidit activar el pla PLASQCAT en fase d'emergència davant la potencialitat de l'accident, però un cop els bombers han arribat a la nau de l'empresa Pirogestion i han reportat que no hi havia perill per l'entorn, s'ha rebaixat el pla a la fase d'alerta.
També han participat els Mossos d'Esquadra, mentre que el SEM s'ha encarregat d'evacuar en helicòpter els dos treballadors ferits a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Els equips de resposta de la pròpia empresa els havien portat prèviament a l'Hospital de Valls.
Ha subratllat que aquest tipus d'empreses tenen un reglament molt específic pel que fa a la seguretat, i els obliga a situar-se en una ubicació força allunyada de nuclis de població i d'infraestructures, el que ha afavorit que l'accident no hagi tingut conseqüències més greus. Ha afegit que tant les característiques constructives com l'activitat estan molt regulades i inspeccionades. "Hem d'esperar i suposem, per tant, que complia amb tot", ha conclòs.
Un producte químic defectuós que ha combustionat seria l'origen de l'explosió a la nau pirotècnica de Vila-rodona
L'origen de l'explosió i posterior incendi de la nau pirotècnica es podria trobar en un producte químic defectuós que hauria combustionat per si sol. Així ho han explicat fonts de l'empresa a l'Agència Catalana de Notícies, que també han descartat que hi hagi hagut una manipulació errònia d'algun material perquè en el moment de la deflagració no hi havia cap treballador a l'espai. Malgrat això, les mateixes fonts indiquen que caldrà esperar que que la investigació esclareixi les causes de la deflagració.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics