Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Adjudiquen les obres d'una planta de tractament d'aigua al barri Fortuny

El projecte té un pressupost de gairebé 500.000 euros

18 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'arxiu de les piscines municipals

    Cedida

Aigües de Reus ha adjudicat les obres de construcció d'una planta de tractament d'aigua, mitjançant la tècnica d'osmosi inversa, que ha de fer possible la injecció d'aigua de la mina del barri Fortuny a la xarxa d'abastament, alhora que una part es destinarà al reg del parc dels Capellans i fins i tot a l'ompliment de les piscines municipals.

El projecte compta amb un pressupost de 498.674,28 euros, sense l'IVA inclòs, i la majoria ha estat subvencionat per l'Agència Catalana de l'Aigua. L'adjudicació s'ha fet a la Unió Temporal d'Empreses Servial-Protecmed. Les obres es preveu que tinguin una durada de quatre mesos a partir del seu inici.

Actualment, l'aigua de la mina del barri Fortuny ja es destina, parcialment, i sense cap mena de tractament previ, al reg del parc del Lliscament, situat a tocar de les piscines municipals. Ara, en el desplegament d'aquest projecte, es preveu la instal·lació d'una segona xarxa de distribució d'aigua no potable per al reg del Parc dels Capellans, de la zona del camí de Riudoms i de la zona enjardinada de les piscines municipals, plantejant fins i tot l'ens municipal la possibilitat d'ompliment de piscines amb aigua no apta per a ús de boca, però que presenta la qualitat sanitària adient per al bany. Addicionalment, també estudien des del consistori la possibilitat que l'aigua obtinguda en el buidat de les piscines, en el moment que es faci, s'utilitzi també per a la recàrrega de l'aqüífer del minat i no s'aboqui a la claveguera.

 

Aigua per a ús de boca

 

El projecte contempla, però, la potabilització parcial de l'aigua de la mina, amb la qual cosa, i depenent de la situació hídrica, es poden guanyar anualment fins a uns 365.000 metres cúbics per a ús de boca. L'osmosi inversa és una tècnica que permet l'eliminació dels nitrats que presenta la composició de l'aigua de la mina. Un altre problema important dels minats, pel que fa a l'abastament, és que es tracta d'un tipus de subministrament que s'esgota molt ràpidament en els anys de poca pluja, com l'actual.

El regidor responsable d'Aigües de Reus, Daniel Rubio, ha assegurat que "la diversificació de les fonts d'abastament i el millor aprofitament dels recursos són una prioritat absoluta en la gestió de l'aigua a Reus".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges