Dimarts, 20 d'Abril de 2021

Aigües de Reus inicia les obres per reparar els desperfectes ocasionats pels aiguats dels darrers mesos

Comença la primera fase a l'estació de bombament situada al barranc de Mas Calvó

25 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Alguns dels efectes dels aigüats

    Cedida

Aigües de Reus inicia aquesta setmana la primera fase de condicionament i estabilització del terreny de l'estació de bombament d'aigües residuals "Sud-oest", situada al marge dret del barranc de Mas Calvó i greument afectada pels aiguats dels darrers mesos. Es tracta d'una obra "important" perquè d'aquesta estació en depèn el correcte funcionament del sistema de sanejament i depuració de les aigües de bona part de la ciutat.

Les principals causants dels desperfectes van ser les pluges torrencials de la tardor i hivern de 2019. La força de l'aigua va aconseguir menjar-se bona part del terreny sobre el qual se sustenta aquesta estació de bombament (que recull les aigües residuals de la zona sud-oest de la ciutat) i les bomba fins a la depuradora, on són tractades.

Les obres que s'inicien ara consistiran en la col·locació de 660 m3 d'escullera de 1.200 a 4.000 kg de pes amb l'objectiu de protegir i estabilitzar l'estructura de l'estació de bombament, així com les canonades d'impulsió i subministrament elèctric. El pressupost de l'obra és de 151.239,92 euros, i compta amb el cofinançament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat, que és l'administració hidràulica responsable de les polítiques de sanejament a tots els municipis de Catalunya.

Inversió continuada en sanejament

Tot plegat, s'integra en el treball de manteniment del sistema de sanejament en alta, que requereix una "inversió continuada" i, sovint, "poc visible". Aquest sistema de sanejament el configuren el conjunt d'instal·lacions destinades a conduir i tractar les aigües residuals, concentrades prèviament per la xarxa de clavegueram en un o més punts. Formen part d'un sistema de sanejament en alta l'estació de depuració d'aigües residuals, les estacions de bombament i els col·lectors diversos. Es tracta d'un sistema que requereix un "important manteniment", que recau en Aigües de Reus i que compta amb el finançament de l'ACA.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics