Dissabte, 08 de Maig de 2021

Comença la preinscripció escolar que correspon al curs 2021/ 2022

11 de Març de 2021, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'un centre d'ensenyament de Reus

    Reus.cat

El calendari de la preinscripció escolar corresponent al curs 2021/ 2022 arrenca aquest dilluns dia 15 de març per a les famílies amb fills i filles de P3 a 6è de primària, i el 17 de març comença el període per als estudiants d'ESO. El termini finalitza el 24 de març tal com es va confirmar des del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Una de les principals novetats per a aquesta preinscripció és que no s'ha de presentar cap imprès. El formulari s'ha de presentar en línia obligatòriament, o bé amb identificació digital o amb suport informàtic. Per descomptat, cap família no ha de quedar fora d'aquest procediment i, per tant, per a aquelles famílies que no puguin dur-lo a terme en línia, hi ha establerta l'opció de demanar cita prèvia a l'OME o bé en el centre demanat en primera opció.

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus recorda la importància de fer-ho dins dels terminis previstos per tal d'assegurar les prioritats corresponents en les opcions demanades. Al web de l'Ajuntament de Reus www.reus.cat s’hi poden consultar el llistat de centres, el mitjà per sol·licitar les preinscripcions i la resta d’instruccions que ajudaran a les famílies a formalitzar la preinscripció. Així mateix, s’hi pot consultar l’oferta inicial de les vacants, els documents que cal presentar i la resta de calendari. Tota aquesta informació estarà operativa a partir de dimecres 13 de maig, quan comença el termini.

Estan cridats a la preinscripció especialment els nens i les nenes nascuts l’any 2018, que són els que començaran P3 el proper mes de setembre, així com els nascuts l’any 2009, que correspon als que iniciaran 1r d’ESO i que actualment cursen 6è de primària. Les famílies amb menors compresos en aquestes edats podran trobar també informació a la seva carpeta ciutadana de la seva àrea de proximitat. La principal novetat per aquest curs és el desenvolupament de l'adscripció única en el pas entre centres de primària sense continuïtat i l'educació secundària obligatòria.

De fet, es tracta d'un canvi conegut des de fa molt de temps però és al novembre de 2020 quan es comunica formalment la data d'inici de l'aplicació. A partir d'aquell moment s'inicia un procés de participació amb les famílies amb l'objectiu de treballar les inquietuds i dificultats que la implantació d'aquesta nova situació puguin representar per a la comunitat. La Regidoria d’Educació vol recordar que aquest any l’oferta inicial de places, pel que fa a la ràtio per grup, a P3 continuarà essent de 23 (21 d’ordinàries i 2 de necessitats educatives especials) gràcies a l'acord del curs passat, una ràtio que es manté també a P4.

Segons ha explicat el regidor d’Educació, Daniel Recasens, “es té en compte també l'oferta de places singular en alguns centres de Reus que permeten sortir sense sobreoferta, una recomanació del Síndic de Greuges per treballar l'escolarització equilibrada i mantenir oberts tots els grups de P3 que tenim al curs actual, tot i la baixada de padró de gairebé 100 infants". Pel que fa al nombre de grups que surten a l’oferta educativa als diferents centres de la ciutat, inicialment es mantenen els 45 grups actualment existents a primària i els 48 grups a primer d'ESO.

Es vol recordar també que, pel que fa als criteris de puntuació, es manté com a criteri general el fet que l’alumne tingui germans escolaritzats al centre demanat en primera opció, o progenitors treballant-hi en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció (40 punts). En segon lloc, la proximitat de l’escola al domicili familiar (30 punts). Per altra banda, també forma part del barem la condició de ser beneficiari de la prestació econòmica de la renda garantida ciutadana o que un membre de la unitat familiar tingui reconeguda una discapacitat igual o superior al 33% (10 punts). Finalment, com a criteri complementari, la situació de ser titulars del carnet de família nombrosa o monoparental (15 punts).

Les famílies poden consultar l’adscripció per proximitat als centres que els pertoquen a través de l’aplicació del web.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics