Diumenge, 03 de Març de 2024

Drets Socials insisteix que 'només tanca l'edifici' de la Residència de Gent Gran de Reus

Els treballadors reclamen que es traslladi la residència al centre Roger de Llúria

29 de Novembre de 2023, per ACN
  • El secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, davant la Comissió de Drets socials del Parlament

    ACN

El Departament de Drets Socials ha insistit que es tancarà l'edifici de la Residència de Gent Gran de Reus, però que es mantindrà el "servei" a causa de les deficiències estructurals que pateix l'immoble. Ho ha dit el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, davant la Comissió de Drets socials del Parlament. Amorós ha explicat que els avis podran ser traslladats en una residència de gestió pública de Tarragona o a una privada de Reus, tot i que mantindrien la plaça pública. En una roda de premsa posterior, els treballadors han reclamat que es traslladi la residència al centre Roger de Llúria, un equipament públic gestionat per una empresa privada. Aquesta opció, però, Amorós no l'ha contemplat durant la seva intervenció.

Els treballadors han assegurat que la concessió amb la Fundació Salut i Comunitat acaba el 31 de desembre de 2023 i, per tant, es podria passar la Residència de Gent Gran a la de Roger de Llúria els pròxims mesos. A més, han apuntat que és un centre "pont" on els avis s'hi estan pocs mesos abans de fer l'ingrés definitiu en un altre lloc i si s'apostés per aquesta via, en pocs mesos estaria buida.

Amorós no ha deixat clar si s'acabaran fent obres i es tornarà a obrir l'actual edifici, o si finalment es tancarà definitivament l'equipament de la capital del Baix Camp. El secretari ha informat que des del departament crearan una comissió paritària amb l'Ajuntament de Reus per decidir la solució. Amorós ha comentat que hi ha tres opcions sobre la taula. La primera ha estat proposada pel consistori, que seria que l'antic hospital de Sant Joan albergués la residència. La segona opció és construir una residència nova i la tercera arreglar l'edifici actual.

Les problemàtiques estructurals que presenta l'edifici són sobretot de tres tipus: legionel·losi, risc d'incendi i risc estructural. Amorós ha subratllat que la recomanació dels tècnics és que l'edifici s'ha de tancar per fer les obres corresponents. "És una intervenció a totes les plantes", ha dit Amorós, ja que cal abordar tota la xarxa de canonades contaminades. També ha comentat que han de fer nous forats a l'edifici per encabir-hi ascensors i escales. A més, cal una reforma més completa perquè l'aigua s'està filtrant per tot l'edifici, arribant a l'estructura d'acer. "No caurà, però s'està degradant. Ja hi ha hagut despreniments de façana", ha afirmat.

Trasllat dels avis i dels treballadors

Amorós ha explicat que hi hauria l'opció de traslladar temporalment els avis a una altra residència privada de Reus llogant l'edifici, però el propietari d'aquest no està interessat en un contracte temporal. Des del Departament de Drets Socials no volen instal·lar-s'hi definitivament en aquest espai perquè consideren que "no té la qualitat suficient per a una residència pública". Així doncs, de moment els usuaris es distribuiran en altres centres de Reus i Tarragona.

Amorós ha insistit que els treballadors es reubicaran a altres residències públiques. En aquest sentit, ha anunciat que els pròxims dies la Generalitat obrirà una taula de negociació amb els sindicats per abordar el trasllat. "Ens posarem d'acord", ha vaticinat. Tot i que des de CCOO, Glòria Boqué, ha negat aquest "diàleg" i "consens".

Després de la compareixença, treballadores i sindicats de la residència han fet una roda de premsa per mostrar la seva "frustració" al voltant del pla de Drets Socials pel centre de Reus. Han denunciat que la situació actual és fruit d'un "abandonament" durant anys perquè el primer informe que advertia del mal estat de l'edifici és de 2004.

La CUP dubta dels informes tècnics

Ho han fet acompanyades de la diputada de la CUP, Laia Estrada, que ha remarcat que el tancament està "ple de dubtes i de contradiccions". Per això, han reclamat tots els informes al departament perquè dubten de la "qualitat" d'aquests escrits tècnics, i consideren que hi ha hagut "negligència" per part de l'administració pública. "Ara s'ha de tancar de forma imminent quan això es podria haver fet amb molta més previsió, com a mínim des de l'inici de la legislatura", ha lamentat Estrada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Viki  30 de Novembre de 2023

Residencia Gent Gran desplazament i incomoditat per els familiar

Si, todo menos ser coherentes, unos/as ancianos/as que se tienen que desplazar, si es que lo hacen a otra ciudad, porque tenemos unos inútiles políticos, que solo están en un puesto que les va grande para hacer gestión con el dinero público. Solo saben mal gastar, con sueldos que triplican la de un trabajador normal. Aquí tenemos la desigualdad social, la política del despilfarro total. Saludos

Aurelio  29 de Novembre de 2023

Palabras, solo palabras, queremos hechos reales.

La CUP dubta dels informes tècnics. Ho han fet acompanyades de la diputada de la CUP, Laia Estrada, que ha remarcat que el tancament està "ple de dubtes i de contradiccions".
Como siempre, un hombre de paja, que sale a dar la cara, que solo tiene palabras muy escogidas, bien estudiadas y que no es más que demagogia pura. Política de chatarra y calderilla... Mantener al Sr. Puigdemont, no hay límites de gastos...¡¡ Visca Catalunya!!