Dissabte, 08 de Maig de 2021

El ple aprova la posada en marxa de la gestió i manteniment de les deixalleries i la planta de voluminosos

Són lots del contracte de la brossa adjudicats al Taller Baix Camp

22 d'Abril de 2021, per Marc Busquets
  • Un camió aboca residus en una deixalleria, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

El ple d'aquest dijous ha debatut i aprovat la modificació dels termes de la pròrroga del contracte de la brossa, en concret pel que fa als lots 2 i 3 (relatius a la gestió de les deixalleries i la planta de voluminosos), per tal que el Taller Baix Camp, que n'ha resultat la societat adjudicatària, pugui operar les tasques corresponents. Cs i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, hi han votat a favor; mentre, cupaires i socialistes s'han abstingut (18 a 9). L'altre gran lot, referent als serveis de neteja de l’espai públic i serveis de recollida de residus, va ser adjudicat a Valoriza i roman pendent de la resolució del Tribunal català de contractes del sector públic.

Tant el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, com la portaveu de Cs, Débora García, han intervingut per anunciar el seu vot favorable a la proposta plantejada pel govern. "És normal que el Taller Baix Camp vulgui poder començar els serveis que té adjudicats", ha fet constar la taronja. La cupaire Marta Llorens, al seu torn, ha apuntat que "l'Ajuntament torna a ser en mans de Fomento de construcciones y contratas" (FCC) i ha alertat el govern que si el recurs d'aquesta empresa prospera, "haurem de tornar a fer front a un seguit de tràmits per licitar de nou el contracte" de la brossa. Per tot plegat, la independentista ha revelat l'abstenció del seu grup en la votació. 

El socialista Andreu Martín, per part seva, ha manifestat que "si bé estem d'acord amb allò que es planteja" des del govern, "el cert és que seguim a l'espera de saber què passa amb el lot principal", relatiu aquest al servei de recollida de residus com a tal. El cap de l'oposició ha revelat que dies enrere es va fer la consulta pertinent per saber en quin estat es trobava el recurs de Fomento, i que "no va ser fins fa poc que se'ns va dir que som a les portes de conèixer la resolució" del Tribunal català de contractes del sector públic. 

Així, el que s'ha plantejat a la sessió plenària és que els lots en qüestió s'excloguin del contracte amb FCC (en pròrroga) per tal que el Taller Baix Camp pugui operar tot allò que té adjudicat. La gestió i manteniment de les deixalleries es va adjudicar al Taller Baix Camp per 273.871 euros anuals; i la gestió, explotació i manteniment de la planta de voluminosos per 196.954,82. El contracte encara va contemplar un quart lot, d'integració tecnològica, adjudicat a Tradia Telecom SAU per un import de 37.800 euros anuals.

Dues licitacions

Va ser al gener quan FCC va interposar el recurs pel resultat del concurs del contracte de la brossa a Reus, el que va comportar l'aturada de la posada en marxa del nou servei fins que el tribunal es pronunciï. Per tot plegat, actualment segueix sent Fomento de construcciones y contratas l'empresa que s'encarrega de recollir els residus a la ciutat.

A banda, cal assenyalar que l'actual contracte (validat però recorregut) es va haver de licitar en dues ocasions. A la primera hi va haver empreses que van impugnar alguns dels punts del plec de clàusules. Després del dictamen del Tribunal català de contractes del sector públic, que va tombar els recursos que es van presentar a excepció d'un, el plec en qüestió es va haver de modificar i sotmetre de nou a l'aprovació del ple municipal (el juny de 2020) abans de licitar-lo un altre cop.

L'aprovació, en aquest cas, va ser el desembre de l'any passat, per adjudicar el servei a la UTE Valoriza Servicios Medioambientales Romero Polo, per un pressupost de 10.642.435,92 euros (més IVA) anuals, durant el termini d'una dècada.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics