Dimarts, 23 de Juliol de 2024

El ple de l'Ajuntament de Reus ratifica el Pla d'igualtat intern 2024-2028

El document fixa uns objectius generals i uns objectius específics

21 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge del ple de l'Ajuntament de Reus

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres el Pla d'igualtat intern 2024-2028, una eina que ha de guiar el treball durant els pròxims quatre anys per crear noves estratègies i una metodologia de treball en favor del feminisme i la igualtat real entre persones sense discriminació. Des de l'ens municipal han assegurat que fa més de 40 anys que es treballa en polítiques de gènere, i que a nivell intern i de manera formal, la tasca es va iniciar l'any 2010. El document aprovar ara és el 4t Pla d'igualtat intern.

El document fica objectius generals i objectius específics. Pel que fa als objectius generals, es pretén generar eines i estratègies per introduir la perspectiva de gènere i LGBTI en procés de selecció i contractació i erradicar la segregació vertical i la segregació horitzontal de l'ocupació. A més, es pretén motivar major presencia de les dones en aquelles posicions en les quals estan infrarepresentades, i incloure la metodologia en perspectiva de gènere i LGBTI en la formació per a la plantilla.

Un dels punts és oferir estratègies per afavorir llocs de lideratge femenins o del col·lectiu LGBTI, així com per trencar les situacions del sostre de vidre, i consolidar la igualtat salarial des de tots els àmbits.

Per altra banda, també vetllar per una política del dret a temps per a tothom, respectant l'àmbit personal, familiar i laboral, i garantir espais laborals segurs lliures de violències masclistes i LGBTI-fòbiques. Els últims objectius generals consten de defensar una comunicació feminista, LGBTI i interseccional, garantir els mateixos drets en l'àmbit de salut, sense tenir en compte els gèneres o diversitats sexuals i incorporar el valor d'igualtat de gènere i LGBTI en si de l'organització.

Dins dels objectius específics s'especifica difondre i promoure processos selectius equitatius, erradicant els estereotips sexistes i informació sobre els processos de classificació a col·lectius determinats per erradicar els estereotips sexistes i promoure accions per millorar la representació femenina.

Alguns d'aquests altres objectius són oferir eines per treballar amb perspectiva de gènere i LGBTI, sensibilitzar i informar sobre assetjament sexual, de gènere o LGBTI-fòbic, empoderar les dones i persones del col·lectiu LGBTI en l'accés a llocs de lideratge i promocionar l'accés a llocs de responsabilitat.

A més es realitzarà una auditoria retributiva periòdicament, a més de difondre els drets de la vida personal, familiar i laboral, fomentar la corresponsabilitat per adequar la flexibilitat horària a les persones treballadores que ho necessitin amb càrregues familiars i conciliar la vida personal, familiar i laboral.

També es contempla la creació d'eines i estratègies per garantir espais lliures de violències, oferir eines per incorporar el llenguatge no sexista en el dia a dia professional de la plantilla de l'Ajuntament, generar recursos per la consolidació de l'ús del llenguatge inclusió a l'Ajuntament.

Per últim, es contempla en el pla aprovat generar eines per introduir la perspectiva de gènere i LGBTI àmbit de la salut i elaborar eines i estratègies per la introducció del valor d'igualat de gènere i LGBTI.

El Pla d'igualtat intern 2024-2028 segueix les recomanacions del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i ha estat treballat conjuntament entre representants de l'Ajuntament i del personal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges