Dimarts, 02 de Març de 2021

El ple de l’Ajuntament rebutja la moció de la CUP relativa a la instal·lació de comptadors solidaris

22 de Gener de 2021, per Redacció
  • El ple no ha validat la proposta cupaire per instal·lar comptadors solidaris

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Reus ha tirat enrere la moció presentada per la CUP relativa a instal·lar comptadors solidaris de llum, aigua i gas a les llars que pateixen exclusió residencial o es vegin obligades a ocupar. En el seu argumentari, el regidor Edgar Fernández ha exposat la "pujada de nou de nou del preu de la llum i els estralls socials derivats de la pandèmia." Així mateix, s'ha referit a les companyies elèctriques, que segons ha dit, actuen més per "interessos mercantils que per les necessitats dels veïns."

El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha cenyit la seva intervenció a dir que no faria costat a una moció que "parla d'ocupació d'immobles." Finalment, a la votació, Meléndez s'ha abstingut. Un argument que ha estat compartit per Cs Reus. La seva portaveu, Débora García ha afirmat que no podia donar suport a una moció "promoguda més per un ideari que per uns plantejaments." A més, García ha aprofitat per criticar les polítiques del Govern català en aquest àmbit i ha defensat les actuacions de les empreses elèctriques.

En canvi, per a la a regidora socialista Ana Martínez, "aquesta moció no contempla que es faciliti l'ocupació als immobles" i s'ha mostrat disposada a "compartir el seu esperit."

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha argumentat el vot en contra del govern tot dient que "no s'ha d'aspirar als comptadors solidaris, sinó al problema principal que és l'habitatge". En la seva intervenció, ha apuntat també que la moció incloïa aspectes que són competència d'altres administracions i ha demanat per a Catalunya més recursos en aquest àmbit.

Tampoc prospera la moció sobre la lluita antifeixista

El ple tampoc ha aprovat la moció cupaire relativa a la lluita antifeixista. Els punts de la moció contemplaven: crear un Pacte Local Antifeixista com a garant de la defensa dels valors i drets universals; establir un codi deontològic per representants polítics en el marc del Pacte Local Antifeixista que sigui vinculant per aquelles organitzacions polítiques que s'hi adhereixin; i manifestar el compromís explícit del ple amb la lluita contra els delictes motivats per l'odi, el masclisme, el racisme i la xenofòbia que conformen el discurs de les opcions polítiques feixistes i que vulneren els drets fonamentals, civils i polítics.

Prèviament, l'equip del govern ha presentat esmenes als punts 1 i 2 i ha demanat poder votar per separat el tercer punt. La no acceptació per part de la CUP ha facilitat el vot en contra del govern. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores ha assenyalat que "no es pot aprovar la moció si no s'accepta parlar d'una altra via."

El "no" de la moció ha obtingut altres arguments ben diferents. Per exemple, per la portaveu de Cs Reus, Débora Garcia, "caldria ncloure altres tipus de manifestacions totalitaristes com el comunisme." El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, s'ha abstingut, tot dient que es tracta d'un contingut que "no està relacionat amb l'actualitat" i que "no és necessari un pacte local antifeixista."

La moció ha rebut el suport dels socialistes. El regidor Hèctor Fort s'ha referit a les lleis de Memòria Històrica i Memòria Democràtica per raonar el posicionament del seu grup.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics