Diumenge, 11 d'Abril de 2021

El PSC proposa 'redefinir' l'ús dels baixos buits dels edificis per 'incentivar-ne' l'ocupació

16 de Desembre de 2020, per Redacció
  • El portaveu del PSC Reus, Andreu Martín

    Reusdigital.cat

Que l’Ajuntament de Reus creï un ens municipal que impulsi un "procés de redefinició" dels usos dels locals comercials buits situats a les plantes baixes dels edificis de la ciutat. I que aquesta reconversió "es faci a partir d’un pla de participació de totes les entitats i associacions locals" del sector. Aquest és el principal acord d’una moció que el PSC defensarà al ple del proper dilluns. El que planteja el grup és "facilitar" que activitats del sector serveis que ara es realitzen en plantes altes (despatxos d’advocats, consultes de metges, oficines, acadèmies i tot tipus d’activitats de serveis) es puguin realitzar als baixos dels edificis.

Segons el seu portaveu, Andreu Martín, “la proposta persegueix dos objectius: d’una banda, incentivar l’ocupació de locals buits i, de l’altra, crear un efecte reclam per als comerços propers, evitant que els clients s’allunyin pel despoblament dels carrers, limitant les vendes a uns nivells molt preocupants”. Martín ha dit de manifest que la crisi del coronavirus ha "agreujat la tendència de desocupació de locals comercials" i que "importants artèries comercials que durant anys han estat clares dinamitzadores comercials, acumulen un bon nonbre de locals tancats".

 “L’escenari és desolador i cal una aposta pública per revitalitzar els locals buits de la ciutat”, ha reblat. En aquest sentit, la moció proposa igualment la creació d’una línia d’ajuts econòmics dirigit a persones arrendadores de baixos destinats a locals comercials per incentivar que redueixin el preu del lloguer a les persones arrendatàries almenys en un 25% durant un període mínim de 6 mesos.

Per a Martín, “els alts preus dels lloguers són un gran obstacle i el principal problema per mantenir una activitat comercial i des de l’administració s’ha de facilitar el manteniment del comerç de proximitat”. En últim terme, la moció planteja sancions als propietaris dels locals que els tinguin bruts i en mal estat per incentivar-los al lloguer. Per això, la moció planteja que es destini una patrulla d’inspecció de locals comercials buits per tal de sancionar els propietaris que els tinguin bruts i en mal estat.

Els drets de les persones discapacitades, 'garantits'

Una segona moció proposarà que l’ajuntament elabori, en el marc del consell municipal de la discapacitat i "amb la implicació de tots els actors socials de l’àmbit", un pla d’acció i atenció a la discapacitat amb "caràcter urgent, que contempli mesures per tal que les especials circumstàncies en que en trobem per efecte de la covid no limitin a les persones amb discapacitat poder gaudir dels seus drets en igualtat de condicions".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges