Dijous, 03 d'Octubre de 2024

El Taller Baix Camp presenta un nou equipament multisensorial per millorar la qualitat de vida dels seus usuaris

L'entitat reusenca ha instal·lat una aula amb elements tecnològics d'última generació, un canvi que esdevé una forma innovadora per poder interactuar

29 d'Octubre de 2019, per Redacció/ C.V.
  • Una imatge de l'exterior de la Llar residència Masia Roig de Reus

    Cedida

El Taller Baix Camp ha presentat aquest dimarts al matí un nou equipament multisensorial que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels usuaris del centre ocupacional, concretament el de la Llar residència Masia Roig de Reus. Es tracta d'una sala equipada amb elements tecnològics d'última generació, entre els quals hi ha un projector per estimular la vista i l'oïda amb un equip de so molt potent; un llit d'aigua, que ajuda a l'estimulació propioceptiva, on mitjançant una vibració l'usuari pren consciència del seu propi cos; una columna de bombolles; un sistema de canvi d'olors; i una superfície viva, on es pot interaccionar amb el terra, tot provocant que es moguin uns elements que hi ha acoblats.

"Aquesta aula multisensorial es tracta d'una nova instal·lació que s'ha posat en funcionament fa poc més d'un mes per seguir millorant el ventall de serveis que oferim a les persones que pateixen alguna discapacitat al Taller Baix Camp. D'aquesta manera, també responen a una realitat que tenim en l'actualitat, i és el procés d'envelliment que presenten els usuaris. La gent es fa gran i les seves capacitats, tant físiques com cognitives, van deteriorant-se. Per tant, hem de trobar noves solucions per tal d'oferir una atenció adequada a les noves necessitats", ha dit el director general de Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués.

Amb tot, la sala s'ha pogut dur a terme gràcies a les col·laboracions de la Fundació Roviralta, l'Obra Social de 'La Caixa' amb la campanya de crowdfunding (que van fer a les seves oficines durant el mes de maig d'aquest any) i els fons recollits arran la realització de la primera caminada solidària per part del Taller Baix Camp. La instal·lació de la nova sala ha suposat un cost total de 30.000 euros, on La Caixa ha aportat 9.000; la Fundació Roviralta, 8.000; i el Taller Baix Camp prop de 6.000 amb els recursos aconseguits a la primera edició de la caminada solidària. "La resta de diners han estat sufragats a partir de recursos propis del Taller Baix Camp", ha completat Nogués.

Un ambient controlat i relaxat

La tecnologia de la sala ha estat instal·lada per una empresa reusenca, DOIT Sistemas Sensoriales. "Aquesta sala permet als nostres usuaris de la residència Masia Roig gaudir de múltiples experiències sensorials en un ambient controlat i relaxat. A la sala hi ha una terapeuta ocupacional experta en integració sensorial que s'encarrega d'anar posant en funcionament diferents elements de l'estança per provocar diferents estimulacions, ja siguin auditives, com visuals i olfactives a l'usuari", ha aportat la directora tècnica de Taller Baix Camp, Mònica López.

Aquesta sala està destinada als usuaris amb discapacitat intel·lectual profunda de l'esmentada residència, una franja a la qual, segons afegeix López, "ens costa més d'arribar". "La sala és una solució per poder interactuar més fàcilment amb ells mitjançant sessions individualitzades i totalment personalitzades que solen durar entre 15 i 20 minuts. Tenim una sèrie d'objectius a assolir amb cadascun dels usuaris", continua la directora tècnica de l'entitat reusenca. Amb poc temps en actiu, la sala ha demostrat ser d'allò més útil. De moment, han obtingut bons resultats. "Estem molt contents, perquè estem trobant respostes diferents de les que estem acostumats. Per exemple, hi ha gent, que és una mica més passiva, i que la sala multisensorial l'ha convidada a prendre més la iniciativa i l'ha ajudat a activar-se. D'altra banda, també hem vist que gent més nerviosa i activa, l'aula ha servit perquè adopti una actitud més reposada", ha resumit López.

Per la seva banda, Tatiana Caro, de l'Obra Social "la Caixa", ha explicat que "la nostra principal finalitat és lluitar per dur cap endavant projectes en els quals millorem la vida de les persones en risc d'exclusió social". "Volem agrair també als nostres clients que s'han implicat en el crowdfunding, per la confiança. Sense ells, no hauria estat possible. 239, entre famílies i empreses, s'han implicat en el projecte", ha dit la seva Caro.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges