El xef Pola Hemaia, del restaurant L'Alkimista de Reus, va ser seleccionat com a finalista del prestigiós concurs 'Cocinero del Año'. La semifinal, celebrada el 3 d'abril al restaurant Árbore da Veira d'A Coruña, va comptar amb la participació de sis cuiners destacats, entre els quals Hemaia, que va aconseguir una de les tres places per a la gran final que tindrà lloc el març de 2026 a Barcelona.
Nascut a Egipte, Hemaia es va establir a Cervera, (la Segarra), als 13 anys. La seva trajectòria culinària va començar de manera inesperada, ja que va començar a treballar en un restaurant per finançar els seus estudis de Psicologia. Amb el temps, la seva passió per la gastronomia el va portar a obrir L'Alkimista a Reus l'any 2019, un establiment que ha rebut reconeixements de la Guia Michelin i la Guia Repsol.
Hemaia compartirà la final amb Taigoro Suzuki (i+T, Salamanca) i Jorge Lengua (La Suculenta, Benicàssim), després de convèncer un jurat de primer nivell amb un menú complet que va destacar per la seva tècnica i creativitat. Ara, juntament amb els altres dos finalistes, es prepara per a la final del concurs, que es durà a terme en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco de Barcelona el març de 2026.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics