Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Ensenyament tancarà dos grups de P3 a Reus el curs 2018-19

Les escoles Joan Rebull i Isabel Basora oferiran un grup menys respecte al curs actual

24 de Gener de 2018, per Redacció
  • Imatge d'una activitat a l'escola Joan Rebull

    Cedida

El Consell Escolar Municipal de Reus ha informat aquest dimarts en una reunió que es preveu la reducció de dos grups de P3 que afectaran les escoles Joan Rebull i Isabel Basora. Segons el CEM, aquesta decisió presa pel Departament d'Ensenyament ve donada per la baixada prevista en el nombre de persones nascudes a la ciutat. Per tant, una vegada fetes les anàlisis pertinents amb els responsables dels serveis territorials d'Ensenyament, dels centres educatius de la ciutat i d'acord amb els criteris d'escolarització equilibrada al conjunt de la ciutat i també en clau d'equitat, el curs que ve aquests dos centres educatius oferiran un grup menys de P3 respecte del curs actual.

Entre les qüestions abordades pel Consell Escolar Municipal s'ha decidit sol·licitar al Departament d'Ensenyament que es revisin a la baixa les actuals ràtios d'ocupació de les aules als centres reusencs tant de primària com de secundària, d'acord amb les previsions d'evolució de l'escolarització que es desprenen del padró (reducció de 64 infants a P3 el proper curs). En aquest sentit, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, s'ha compromès a traslladar per escrit en els pròxims dies aquesta petició als serveis territorials d'Ensenyament.

D'altra banda, la reunió del CEM ha renovat alguns dels seus membres, atès que la d'aquest dimarts era la primera trobada d'aquest òrgan després del darrer procés electoral. La comissió de seguiment de l'estudi d'escolarització a Reus ha renovat els seus integrants i continuarà la seva funció d'analitzar l'estudi que està elaborant un grup d'experts de la Universitat Autònoma de Barcelona, titulat 'L'escolaritat a Reus: avaluació de la política educativa municipal per a l'equitat'. Una segona comissió que es va constituir durant la trobada va ser la nova comissió de treball sobre el model educatiu de ciutat.

Noves adscripcions a secundària

D'altra banda, el CEM ha proposat un nou sistema d'adscripcions dels centres de primària als de secundària, que es vol desenvolupar durant els pròxims anys amb l'objectiu de mitigar els efectes de la incorporació d'un elevat nombre d'alumnes als instituts. El nou sistema adscriuria cada centre de primària a un sol centre de secundària.

El PSC recollirà firmes i presentarà una moció per pressionar la Generalitat, per no tancar més grups

El grup municipal del PSC ha anunciat una recollida de signatures i una moció al ple d'aquest dijous per pressionar a la Generalitat a no tancar més grups a les escoles públiques de la ciutat. Aquestes són les primeres accions que duran a terme els socialistes després de l'anunci de la regidora d’Ensenyament. “Ha arribat l’hora de dir prou”, ha dit de forma contundent el portaveu del grup municipal, Andreu Martín, davant la “passivitat del govern municipal”. Per Martín “no pot ser que no es planti davant de la Generalitat per evitar la supressió de grups, que en 6 anys han estat 11 i poden ser més en un futur”.

En la trobada d'aquest dimarts, el PSC va arrencar el compromís de la regidora de demanar a la Generalitat que no suprimeixi més grups i, alhora, redueixi les ràtios d’alumnes per classe.  Aquesta mesura se sumarà a la petició de tots els grups municipals que donin suport a la moció socialista i a les signatures recollides, per mitjà d’un procés d’informació i participació ciutadana.

D’altra banda, els socialistes demanaran informació exhaustiva sobre els motius que justifiquen aquesta reducció perquè amb les raons que s'han presentat considera que no queda justificada. Andreu Martín assegura que la davallada de la natalitat “mai no pot ser una excusa per empobrir l’educació pública, suprimint grups, tancant centres i retallant plantilles de professorat”. Pel PSC, la reducció de grups ha afavorit determinades escoles però n’ha perjudicat d’altres, creant greus desequilibris i massificant aules. I en aquest sentit, Martín remarca que el nou mapa de zonificació escolar que s’està elaborant  hauria de servir per “revertir la política de guetos i estigmatització d'algunes escoles que ha propiciat aquest govern”.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Docent A  25 de Gener de 2018

ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT

Per un ensenyament públic i de qualitat s'han de baixar ja les ràtios i deixar de retallar en les polítiques més importants , que a part de les relacionades amb la salut, són les relatives a EDUCACIÓ!!!
I a la concertada es tanca algun grup? Aquest és el país que es vol???

Reportatges