Divendres, 19 de Juliol de 2024

La CUP manifesta «dubtes» sobre la comunitat energètica de l'Agro-Reus

29 de Setembre de 2022, per
  • Plaques fotovoltaiques a la residència de Navarcles

    SAS

La CUP Reus ha subratllat aquest matí de dijous en roda de premsa que la comunitat energètica del polígon Agro-Reus "enriquirà les grans empreses" que en formen part. L'entitat "fomenta el monopoli i el benefici privat", segons la regidora Mònica Pàmies, qui ha admès "dubtes" sobre el projecte.

A la sala de premsa del consistori, Pàmies ha criticat que el projecte "s’ha fet amb amb pressa perquè el govern municipal volia optar als fons Next Generation de la Unió Europea", que cobreixen el 55% del cost total del projecte de la comunitat, consistent en instal·lar plaques solars als terrats d'algunes naus. De fet, ha assegurat que hi ha empreses del polígon que s'han trobat "sense prou temps" per decidir si volien afegir-se a la comunitat. 

Curiosament, després de la roda de premsa de la CUP n'hi havia una altra de prevista a càrrec del regidor del ram, Daniel Rubio. Aquest ha volgut donar resposta als independentistes, tot indicant que el de la comunitat de l'Agro-Reus ha estat "el millor projecte amb cofinançament de l'estat, el segon més important de Catalunya i el cinquè de l'estat". El titular de Medi Ambient ha convidat la formació anticapitalista a adreçar-se al Ministeri "si volen explicacions". 

De tornada a la roda de premsa de la CUP, en aquesta hi ha intervingut com a membre de la comissió de Medi Ambient de l'agrupació local Joan Ribas, qui ha comentat els números que el propi ajuntament va publicar l’abril d’enguany: 4.411.532,28 euros de cost total del projecte, i 1.994.445,70 euros de subvenció sol·licitada; el restant que les empreses hauran de pagar, doncs, són 2.417.086,58 euros.

Ribas ha apuntat que l’ajuntament bonificarà l’IBI al 50% durant cinc anys a les empreses de la comunitat. El cupaire ha subratllat que és "sorprenent" que la cessió que les empreses fan de la coberta "a l’ajuntament sigui de 10 anys: amb una vida útil de 25 anys de les plaques solars i recuperant la inversió en només cinc, això vol dir que a partir dels 10 anys passa a ser un negoci privat", ha analitzat.

El també membre de la comissió de Medi Ambient de la CUP Antoni Nogués, ha destacat la "paradoxa de les intencions de l’ajuntament". "Diuen que els excedents d’energia aniran a famílies en situació extrema de vulnerabilitat, però la legislació només permet cedir energia fins a 500 metres; com volen afavorir aquestes famílies que són a molta més distància?", s'ha preguntat.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges