Diumenge, 04 d'Agost de 2024

La Fundació Privada Reddis tanca el 2020 tot havent subvencionat una quarantena de projectes

L’entitat reusenca presenta la memòria de l’any passat on s’hi destaca l’educació i la cultura com a principals eixos impulsats

18 de Gener de 2021, per Cristina Valls
  • L'eix educatiu ha estat un dels pilars en l'acció de la Fundació Reddis, durant el 2020

    Cedida

Amb l’objectiu “d’impulsar projectes i actuacions que construeixin un futur millor i més just per a les persones”, la Fundació Privada Reddis de Reus continua amb la seva tasca social i en fa repàs, almenys del dut a terme l’any passat, a la seva memòria, recentment, presentada de forma pública. En el resum de l’entitat reusenca, la seva presidenta, Carme Buixeda, fa una valoració del què ha suposat el 2020, any en que també va accedir al càrrec.

Sobre la seva adaptació, diu que va ser “una immersió total” i en unes condicions (les que va portar la Covid-19), “en les quals no estava acostumada a treballar”. Així i tot, destaca, que des de la Fundació, han pogut ajudar una quarantena de projectes, tot atorgant-los subvencions en matèria d’ensenyament (50%), cultura (30%), comunicació i obra social (20%) amb un pressupost assignat per a l’exercici de 100.000 euros aproximadament. “Des del mes de març, però, la majoria van estar adaptats a pal·liar els estralls provocats per la pandèmia”, exposa.

Treballar en la creació de noves aliances entre entitats privades (sovint mitjançant convenis col·laboratius renovables) ha estat una altra de les missions destacades per Buixeda. En destaca les formalitzades amb l’Obra Social ‘La Caixa’, “ja des de fa uns anys” i amb Indústries Teixidó, una entesa més recent. Establir relació amb altres corporacions suposa per a la presidenta de la Fundació “poder ajudar a un major nombre d’entitats del tercer sector, tot multiplicant esforços en aquest sentit”, completa.

Establiment de sinergies

Els vessants cultural i educatiu són dos horitzons d’allò més potenciats des de la Fundació a través de la creació de sinergies amb entitats d’aquests rams. “Sabem que no podem solucionar tots els problemes, però procurem abordar els més urgents en la mesura que ens és possible”, exposa. I és que col·laboren tot donant beques, pagant llibres o fins i tot, lliurant material informàtic, entre altres accions.

Quant als àmbits d’actuació, les diferents comissions de la Fundació es van implicar en diversos projectes. La comissió social, per exemple, va col·laborar en una gran quantitat, en alguns casos van estar relacionats amb l’afectació del virus o es tractava de col·lectius més vulnerables en plena emergència sanitària.

En van ser uns exemples la tasca realitzada per ajudar la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, en el marc d’unes reformes a les seves instal·lacions amb motiu de l’adaptació per les restriccions de la Covid-19; el cas de l’assemblea de la Creu Roja a Reus, on la Fundació va atorgar una subvenció perquè aquesta pogués canviar la caldera de la calefacció de la Llar d’Infants M. Assumpció Quadrada; o amb la Fundació Esclerosi Múltiple, a la qual es va donar un ajut que va servir per instal·lar una porta corredissa automàtica a la sala de fisioteràpia amb la finalitat d’eliminar barreres arquitectòniques per a les persones amb limitacions en la mobilitat.

Si bé quelcom és cert que no es pot predir el futur, però Buixeda si que té clara una qüestió: “En les circumstàncies actuals és difícil fer una previsió concreta del futur de l’entitat, però tenim clar que haurem de tenir una capacitat d’adaptació als canvis que es puguin produir”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges