Diumenge, 24 de Setembre de 2023

L'Ajuntament adjudica la redacció de l'avantprojecte per 'reordenar' el passeig de Mata i el seu entorn

El document 'ha d’aportar idees per millorar els espais públics d’aquesta zona del nord de la ciutat', segons fonts municipals

17 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Una imatge del passeig de Mata

    Reus.cat

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Batlle i Roig Arquitectura SLP el contracte per a la redacció de l’avantprojecte d’urbanització de l’entorn del passeig de Mata i el carrer Ample. El document "ha d’aportar idees per millorar els espais públics d’aquesta zona del nord de la ciutat; reordenar els vials i les zones verdes; revisar la mobilitat; millorar la connectivitat de l’estació de trens amb el centre de Reus; i integrar els dos espais en el seu entorn", segons han fet constar fonts municipals, aquest divendres.

L’avantprojecte haurà de contemplar un aparcament soterrani al llarg del passeig de Mata, amb capacitat per a uns 400 vehicles. La proposta servirà de guia per la futura inversió en obra. En l’àmbit de la mobilitat, el document també ha de preveure la incorporació de carril bici tant al passeig de Mata com al carrer Ample, d’acord a les previsions del Pla de Mobilitat Urbana de Reus. L'àmbit de l’avantprojecte abasta el passeig de Mata, des del passeig de Sunyer fins al carrer del general Moragues, l'entorn de l'estació de ferrocarril (plaça de l'Estació, avinguda del Segle XX i carrer del Bisbe Borràs), i el carrer Ample, des del passeig de Mata fins la plaça de la Llibertat.

En conjunt, tot l’àmbit té una superfície aproximada d’uns 41.000m2. Finalment, l’avantprojecte ha d’incorporar propostes de millora de l’entorn immediat de l’àmbit d’actuació, com la connectivitat entre l’avinguda del Comerç i el passeig de la Boca de la Mina amb el passeig de Mata i la plaça de l’Estació, per superar l’efecte de barrera que causa la infraestructura ferroviària, o la promoció d’edificis verds, amb accions que tinguin per objectiu la naturalització els edificis del voltant, com la creació de murs verds.

Precisament, Batlle i Roig Arquitectura té adjudicat també el contracte per a la redacció i direcció dels projectes d’obres de la millora i la recuperació del passeig de la Boca de la Mina, segons han recordat des del consistori. L’import d’adjudicació del contracte és de 15.900,03 euros, i té un termini de redacció de l’avantprojecte de quatre mesos a comptar des de la data de signatura del contracte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Toca collons de Reus  18 de Juliol de 2020

Mejor reordenar el Ayuntamiento...

El Carrilet, todo su entorno, la Raval Santa Ana, La Mina, Barrio del Carme, Sol i Vista. Paseo Mata... Mire parches sobre parches, Reus no tiene idea de lo que es urbanismo, ni tienen los actuales regidores ni zorra idea de hacer un Reus atractivo, van en contra de sociedad plural.
En vez de hacer una reordenación y proyecto global de la ciudad de Reus, van hacien parches, y no acaban ninguno, y los comenzados hay te quedas.
Creo que este Gobierno municipal debe hacer una reflexión total de su idea como tal, no dan la talla, señores, no tiene el líder que nos merecemos, hay que cambiar el chip pero ya.
A ver si es verdad que hacen y presentan un proyecto de ciudad integral y de futuro, que ilusione a la ciudad y a los ciudadanos.

contribuient net  18 de Juliol de 2020

gasto i gasto

Una zona on no hi ha cap conflicte ni cap problema, però és igual ens gastem un paston en un estudi que hja veurem si es materialitzarà. No hi ha res més perillòs que posa pijas al capdavant dels llocs , amb l'agravan que ens ho fan pagar a tots.