Divendres, 19 d'Abril de 2024

L'Ajuntament aprova el Pla Local de la Infància i l'Adolescència

L'objectiu és 'millorar l'atenció' a aquest segment de la població

22 de Gener de 2021, per Redacció/A.C
  • Una imatge del ple telemàtic d'aquest divendres

    Ajuntament de Reus

El ple de l'Ajuntament de Reus d'aquest divendres 22 de gener ha aprovat el Pla Local de la Infància i l'Adolescència (PLIA) pels anys 2021-2024, amb els vots a favor de Junts per Reus, ERC, Ara Reus, Ciutadans i el regidor no adscrit Raúl Meléndez. La CUP ha votat en contra.

L'objectiu del pla és "millorar l'atenció" als 20.0000 infants i joves d'entre 0 i 18 anys que aproximadament viuen a la ciutat i que representen una cinquena part de la població total, especialment als que viuen en situació de vulnerabilitat i de risc.

Es tracta d'un treball transversal, coordinat per la Regidoria de Benestar Social i que compta amb un equip motor format per les regidories de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Salut i Ciutadania, Seguretat i Convivència i Educació. Per això, l'execució del PLIA correspondrà a diversos serveis de l'ajuntament i, per tant, caldrà treballar de manera coordinada amb l'objectiu d'aconseguir més eficàcia i eficiència dels recursos i abordar millor les intervencions.

El PLIA parteix d'experiències anteriors com el Pla de la infància i l'Adolescència per la Igualtat d'Oportunitats (PIAIO) 2014-2018 i la Taula Local d'Infància de Reus, constituïda l'any 2016 amb l'objectiu de potenciar la coordinació dels agents implicats en la promoció social de la infància i l'adolescència i la detecció i la intervenció davant de situacions de risc o de desemparament.

Adhesió a la declaració institucional en record a les víctimes de l'holocaust

El ple de l'Ajuntament de Reus també ha decidit adherir-se a l'Amical de Mauthausen i a la "Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme. Mai més" per tal de participar en la tasca de sensibilització, divulgació i prevenció del feixisme, amb diferents institucions, entitats i col·lectius del municipi, com per exemple l'associació Cultura i Solidaritat.

S'ha aprovat la declaració institucional de record a les víctimes de l'holocaust en el marc de l'acció que l'Ajuntament de Reus duu a terme en relació amb la memòria històrica (amb les dimensions de recerca, sensibilització i record) i que inclou una xerrada el pròxim dia 27 de gener organitzada per l'Arxiu Municipal. Tant la declaració institucional com la conferència programada per l'Arxiu Municipal es fan coincidir amb una data simbòlica per a la memòria històrica, el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust, que és el mateix 27 de gener.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics