Dijous, 13 de Maig de 2021

L'Ajuntament inicia una campanya per censar gats i gossos a un preu de 9,77 euros

El govern intensifica la tasca policial per controlar la recollida d'excrements

03 de Març de 2017, per Alba Sancha
  • Carles Pellicer, Daniel Rubio i Joan Prous a l'acte de presentació de 'No et perdis'

    Alba Sancha

L'Ajuntament de Reus posa en marxa, aquest divendres, la campanya 'No et perdis', amb l'objectiu de recordar als propietaris de gats i gossos l'obligació de censar-los i posar-los un xip. La campanya s'emmarca en l'exigència de civisme i responsabilitat per part del govern de Reus als propietaris d'animals, demanant que es compleixi la normativa i que es tingui cura d'ells.

El procés a seguir consisteix a portar el gat o el gos al veterinari a partir dels 3 mesos, on se li obrirà una cartilla sanitària de vacunes i se li posarà el xip, amb el nom i dades tant de l'animal com del propietari. Amb aquesta documentació, el propietari haurà d'adreçar-se a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o bé al departament de Medi Ambient, on es procedirà al cens de l'animal en la base de dades de l'Ajuntament.

El preu del cens és de 9,77 euros. El del xip, en canvi, depèn del centre veterinari on es porti a l'animal, ja que "des del Col·legi de Veterinaris no es pot fixar un preu", tal com ha explicat el Secretari del Col·legi de Veterinaris de Tarragona, Joan Prous.

Mà dura de l'alcalde contra els incívics

L'alcalde, Carles Pellicer, ha manifestat que l'actitud dels propietaris incívics "genera un problema de salut pública i una despesa innecessària", motiu pel qual s'engega aquesta campanya. En aquesta línia, l'alcalde ha assegurat que s'inverteixen "més de 40.000 euros anuals en la recollida d'excrements" i ha sentenciat que "no s'hauria de gastar ni un euro del diner públic en la deixadesa dels incívics". Per donar solució a aquest problema, s'han incrementat notablement el nombre de patrulles de la Guàrdia Urbana que es dedicaran a controlar la recollida d'excrements. En aquest sentit, els propietaris que no ho facin podran rebre una sanció de fins a 1.200 euros.

Per una altra banda, Pellicer també ha recalcat l'obligatorietat de xipar i censar als animals de companyia, fent referència a "la norma, la llei i les ordenances" i ha declarat que "més de la meitat dels gossos a Reus no estan censats". D'uns 14.800 gossos que es calcula que hi ha a la ciutat, només 6.732 estan registrats al cens municipal. Per això, l'alcalde demana contundència i mostra la seva voluntat de posar fi a aquesta situació. Segons Pellicer, la ciutadania està farta i, encara que no tothom té gos, "els que tenen mascotes han de ser responsables", ha sentenciat.

Una ciutat amiga dels animals

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, s'ha centrat en la voluntat del consistori en defensar i protegir els animals. "Volem saber què hem de fer com a govern per ser una ciutat amiga dels animals", en paraules del regidor. Rubio ha destacat com a objectius d'aquesta campanya la conscienciació del cens i identificació dels animals, ja esmentada; el foment de la participació ciutadana en la protecció dels animals, i per últim, la regulació de la tinença, venda i abandonaments d'animals. En relació a la identificació mitjançant el xip, el regidor ha assegurat que "és bo per l'animal, per poder trobar-lo", fins i tot arreu d'Europa amb l'aplicació ANICOM de la Generalitat, i "també per combatre els abandonaments".

Tanmateix, Daniel Rubio ha explicat quin serà el protocol a seguir en el cas de trobar-se amb mascotes que no porten xip o no estiguin censades. En un primer moment, s'obrirà una acta al propietari i se li recordarà quines són les seves obligacions. Des del departament s'obrirà un període de 30 dies per xipar i censar l'animal. Si en aquest període no es fa, s'actuarà "amb tota la contundència", segons el regidor, perquè es compleixi amb les responsabilitats pertinents. Tot i això, Rubio ha explicat que es dóna aquest marge perquè "es tracta d'una campanya de sensibilització".

Donatiu del Col·legi de Veterinaris

El regidor de Medi Ambient ha agraït la col·laboració del Col·legi de Veterinaris de Tarragona i, sobretot, la donació de 5 lectors de xips per la seva part. Aquests aparells facilitaran la feina a l'hora de detectar animals no xipats, "tant al consultori com a la Guàrdia Urbana", segons ha explicat Daniel Rubio.

Així mateix, el Consell del Col·legi de Veterinaris de Catalunya i el Col·legi de Veterinaris de Tarragona signaran un contracte amb l'Ajuntament per donar accés a la base de dades de l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Cori  07 de Març de 2017

Desacord amb la iniciativa ..

Permeteu-me que trobi aquesta acció com una forma mes de recaptar diners descaradament.
Un cop censats tots els gossos de Reus, que farem amb les caques que seguirem trobant pels carrers ? , perquè en seguirem trobant, segur ..
Comprovareu l'ADN ? Creareu una nova Brigada recollidora i analitzadora de caques ?
Qui es incívic i brut ho seguirà sent , i els que han tingut gos des de sempre amb el seu degut xip i cartilla veterinària , i mai mai han deixat de recollir els excrements, ara es trobaran amb una nova despesa de quasi 10,- € .
Si el que us preocupa es la salut publica, perquè no us preocupeu d'identificar als coloms, o pitjor encara ... de la plaga d'estornells ? perquè com no tenen amo, d'aquí no cobraríeu, no ?.
Ha estat vergonyós i penós que no es faci res per evitar les cagarades de coloms per tot reus i estornells principalment de la Pl. Llibertat . Això si que es nociu per la salut !!! no es podia ni anar pel carrer de la pudor que feia , i que s'incrementava encara mes quan la brigada ho mullava ( mes que netejava) . Ara això tan es, perquè les terrasses i els veïns seguim pagant els impostos.
Repeteixo, n'estic segura que es mes per un recapte que us heu tret de la màniga, que per la salut publica, sinó feu números : 9,77 € x 14. 800 gossos = 144.596,- € . Si ó no ?.
Us podeu trovar amb l'efecte rebot, Es a dir, ja que pago que les tifes les reculli l'Ajuntament !! No crec que per multar ó censar s'arregli el problema.

David  03 de Març de 2017

A saco

Ja seria hora de la mà dura, aquí no valen mitges tintes, o es toca la butxaca o no frenarem els incívics. L'Avinguda Marià Fortuny a on faig esport cada dia per exemple és un festival de tifes, com no vigilis t'emportes un regalet de gratis.

Reportatges