Dilluns, 19 d'Abril de 2021

L’Ajuntament rep l’aprovació provisional d’una subvenció de 100.000 euros per protegir el barranc de Pedret

02 de Març de 2021, per Redacció
  • Una imatge del barranc

    Reus.cat

L’Ajuntament de Reus ha rebut l’aprovació provisional per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’una subvenció de 105.540,27 euros per escometre la reposició de l’escullera i l’estabilització de la llera del barranc de Pedret, al seu pas pel barri Immaculada. El pressupost global de l’actuació és de 182.433,88  euros, dels quals 150.771,81 són despesa subvencionable, i l’ACA ha atorgat el 70% d’aquests fons per ser una població de més de 20.000 habitants.

Degut a les fortes pluges d'octubre del 2019, la protecció del barranc, que consistia en una escullera horitzontal amb pedres de grans dimensions, va quedar afectada en el revolt per l’embat de l’aigua. Ara, s’ha dissenyat una protecció més robusta que permeti fixar el fons de la llera en cas d’avingudes extraordinàries.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, ha dit que aquesta subvenció “és una molt bona notícia perquè ens ajuda a finançar amb fons externs una obra necessària per protegir l’entorn de possibles avingudes i millorar la salubritat del barranc”. “Davant una situació de canvi climàtic on els fenòmens meteorològics extrems són cada cop més freqüents cal que ens avancem als esdeveniments”, ha afegit.

En aquest sentit, Rubio ha posat de manifest que l’actuació donarà resposta a les reivindicacions dels col·lectius veïnals de la zona. La solució projectada consistirà en els treballs de neteja de la llera; l’adequació del fons amb la retirada de l’escullera existent; l’excavació i reperfilat de la llera i, un cop adequat el llit, la col·locació d’una doble capa d’escullera amb blocs de pedra naturals de més de 1.200 quilos i amb un mantell geotèxtil.

Les pedres es col·locaran de forma que la capa més plana quedi en la part superior per tal de facilitar el drenatge i evitar l’estancament d’aigua i, per tant, la proliferació de mosquits. També s’escometrà l'arranjament del lateral més afectat, amb revestiment d’escullera i amb la plantació d’estaques vives d’arbustos.

Un cop atorgada l’aprovació definitiva de la subvenció, es licitaran les obres que hauran de començar abans del 31 de desembre de 2021 i s’hauran d’escometre totalment abans del 31 d’octubre de 2022.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges