Dimarts, 20 d'Agost de 2024

L'Ajuntament tanca el pressupost de 2018 amb un superàvit de quasi 4,6 milions

Pellicer apunta que el nou govern que sorgeixi del 26-M 'no es trobarà ni una sola factura pendent de pagar'

07 de Maig de 2019, per Marc Busquets
  • Enrech i Pellicer, aquest dimarts

    Cedida

Un superàvit de 3,8 milions a l'Ajuntament, a banda del de 750.000 euros dels organismes autònoms, en el tancament dels comptes de 2018. Amb la voluntat de "retre comptes a la ciutadania", el batlle Pellicer i el regidor Enrech han exposat aquest dimarts que "la bona gestió" econòmica ha aconseguit una "notable" reducció del deute municipal, així com la millora en el termini de pagament a proveïdors. Per tot plegat, l'alcalde ha avançat que el govern que sorgeixi després del 26-M "podrà decidir a què vol destinar el romanent de tresoreria", tot garantint que "no es trobarà ni una sola factura pendent de pagar en un calaix". "Tanquem el mandat en una sòlida situació financera", han subratllat. 

Per evidenciar "la bona gestió d'ingressos i despeses", Pellicer ha posat un parell d'exemples. En el primer, ha recordat que quan va accedir al govern municipal, set anys enrere, es va trobar amb un romanent de tresoreria negatiu, xifrat en 7,7 milions. "Ara, nosaltres tanquem una etapa amb un superàvit de 3,8 milions a l'Ajuntament, i de 750.000 euros als organismes autònoms", ha reiterat el batlle. En el segon, ha destacat que el govern deixa la ràtio de deute en el 60,81%, "molt per sota del límit legal", tal i com ha detallat l'alcalde de la ciutat, establert en el 110%. 

Pellicer i Enrech s'han referit igualment a la reducció del deute viu a llarg termini. Actualment és de 209 milions, quan el 2011 era de 366. "Ja l'any 2015 vam aconseguir reduir-lo i el vam rebaixar fins als 278", ha posat en valor el primer. L'encara regidor d'Hisenda del consistori ha apuntat, per part seva, que el termini mitjà de pagament a proveïdors a 31 de desembre de 2018 era d'11 dies. "En anteriors etapes a la nostra, i en un context de bonança econòmica, va ser de 250 dies", ha precisat. "Durant la crisi econòmica, el vam tenir entre els 150 i els 170 dies", ha afegit instants després. 

Tots dos han celebrat haver contribuït a la "recuperació econòmica" a la ciutat, fet que ha provocat, segons el batlle, que el teixit econòmic "ens ho hagi retornat a través de l'increment de tributs per activitat". D'aquesta manera, s'han recaptat 600.000 euros més llicències d'obres, i 700.000 en plusvàlues. Una major participació en els tributs de l'Estat, segons s'ha manifestat, ha generat majors ingressos per valor d'1,5 milions. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo Oyonate  07 de Maig de 2019

Potser no cal això...

Si aquests diners fossin utilitzats per millorar les condicions habituals dels reusencs tot estaria millor. Hi ha centenars de llocs on es pot actuar i millorar.