Dilluns, 15 de Juliol de 2024

L’Arxiu Municipal de Reus compta amb documentació comercial de Josep Huguet Llobet i cartes de la guerra civil del seu fill

La donació està integrada per documentació textual en suport paper

29 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Aquest dilluns s'ha formalitzat el contracte de donació

    Cedida

Aquest dilluns s'ha formalitzat el contracte de donació de la documentació de caire comercial de Josep Huguet Llobet (1881- 1960), i un conjunt de cartes de la guerra civil, d’Eduard Huguet Ferrer (1919-1983).

El fons comercial comprèn documentació de 1921 fins a 1961, està integrat principalment per correspondència, llibres de comptes, registres de clients de l’empresa de Josep Huguet Llobet. Huguet en els seus inicis, formà part de la societat 'Clariana, Huguet i Riba' fins l’any 1929. Després, venuda la societat, s’estableix com a agent comercial, domiciliat al Raval Santa Anna. Una vegada mort, el negoci el va continuar el seu fill.

La documentació es trobava al mateix domicili i cal destacar el seu bon estat de conservació. El fons presenta un gran interès informatiu, cultural i històric en la mesura que és testimoni de les activitats d’un comerç-negoci reusenc de la primera meitat del segle XX. Huguet es dedicava a comercialitzar amb fruits secs, conserves, fruites, vins, olis i sabons... i tenia una gran activitat tal i com reflexa la documentació que ens ha arribat.

El volum del fons és de 1.8 metres lineals i està integrat per documentació textual en suport paper.

Els germans Huguet Pujol han donat també les cartes que el seu pare va escriure durant la guerra. Els documents estan aplegats en dos lligalls. Un conté dibuixos i il·lustracions d’Eduard Huguet Ferrer (any 1931-1934) i l’altre lligall conté correspondència rebuda i/o enviada per Eduard Huguet Ferrer, pertanyent a la 32 Divisió, 137 Brigada mixta, 454 Batalló, base 8è CC , n.11 C1 3a Ca, 1 agost de 1938.

El conjunt documental té un volum de 0,10 metres lineals. Aquestes cartes presenten un interès informatiu i històric en la mesura que són testimoni de les vivències d’un soldat reusenc durant la Guerra Civil i ens aporten una visió particular del període bèl·lic.

L’Arxiu Municipal veu incrementat els seus fons comercials, a través dels quals podem conèixer l’evolució econòmica, empresarial i comercial de la ciutat en diferents èpoques. La correspondència del temps de la guerra civil se suma a altres testimonis documentals que ens els darrers anys han ingressat a l’Arxiu.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges