Divendres, 05 de Març de 2021

Obert fins el 31 de desembre el termini per participar en el disseny del futur centre cívic Gregal

18 de Desembre de 2020, per Redacció
  • Cartell de l'acte

    Cedida

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals té obert fins el 31 de desembre el termini obert a la ciutadania de Reus per participar en el disseny del futur centre cívic Gregal , que s'ubicarà al barri Niloga. Amb l'objectiu de facilitar la participació, la regidoria ha elaborat una enquesta telemàtica on es demana als participants què millorarien dels serveis que ja ofereix actualment la xarxa de centres cívics, quines necessitats creuen que cal cobrir i quines accions consideren que cal desenvolupar al nou equipament.

L’enquesta forma part de la segona fase del procés participatiu per dissenyar el futur equipament, una vegada realitzada la primera, amb espais informals de participació amb agents clau del territori: trobades amb ciutadania, entitats i col·lectius per explicar directament el projecte i recollir propostes. En el marc d’aquesta segona fase, la regidoria ja va convocar el passat 3 de desembre una audiència pública per explicar a la el projecte de construcció del nou centre cívic, així com el procés de participació en relació al disseny i els usos de l'equipament.

La proposta inicial del futur equipament conserva el valor patrimonial de l’antic magatzem de vins del Mas Boule per donar cabuda a la tipologia de dependències habitual que ja tenen la resta de centres cívics de la xarxa municipal. L’objectiu és posar a disposició de la ciutadania un espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.

El nou centre cívic donarà servei a la zona compresa entre el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer del Doctor Robert i carrers adjacents. Les aportacions de la ciutadania han de servir per elaborar el projecte bàsic i el definitiu projecte executiu. La proposta inicial de dependències del nou equipament preveu el programa convencional dels centres cívics, amb despatxos per als serveis municipals i les entitats, sales de reunions, sales polivalents i aules de formació, de cuina i d'activitat física, entre altres. La proposta es podrà adaptar a partir de les aportacions recollides durant el procés participatiu.

L'aspecte destacat de la proposta és a l'exterior i la voluntat de conservació d’un antic magatzem de vins que forma part del conjunt arquitectònic del Mas Boule, inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus. La proposta arquitectònica inicial preveu dividir l’alçada de l’actual edifici amb dues plantes per distribuir-hi les diferents dependències. L’accés principal se situarà al carrer de Gaudí, amb l’obertura d’una plaça que permetrà l’accés a peu pla a l’equipament, i a través de la qual també es podria accedir a l’escola Maria Cortina.

Aquest accés també preveu accions de pacificació del trànsit, elevant al nivell de la plaça la calçada del carrer Gaudí. Igualment, també es preveuen canvis en la mobilitat del carrer de Castellvell, amb una vorera més ampla a la façana de l’equipament i una calçada més estreta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  18 de Desembre de 2020

Que desastre

Pero si tenemos un local espléndido para poder exponer a todos los elementos festivos y eclesiástico y procesional ,porque no lo podemos en marcha ya es hora de exponer el rico patrimonio que tenemos, de todas maneras parece que nuestro ayuntamiento solo quiere ponerse medallas para las próximas elecciones que desastre desprecian al patrimonio que tenemos