Aquest curs 2023-2024 se celebra la 26a edició del programa Fem Coral amb la comunitat educativa que hi ha participat des dels seus inicis i que l’ha fet créixer any rere any, amb l’organització de la regidoria d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus i la coordinació de l’Escola de Música del Centre de Lectura.
Gairebé 900 infants de 21 escoles de la ciutat oferiran dijous, 23 de maig, la cantata "El secret d’Egipte", una peça que és una coproducció de l’Auditori i de l’Ajuntament de Barcelona. El Fem Coral 2024 es farà al Pavelló Olímpic Municipal, a partir de dos quarts de 6 de la tarda.
La cantata "El secret d’Egipte" compta amb música d’Anna Campmany i lletra de David Pintó
Els cantaires actuaran acompanyats de l'Orquestra de Grau Professional de l'Escola de Música del Centre de Lectura, sota la direcció de Raül Contreras. També participaran al concert els següents solistes: Anna Campmany i Mone Teruel (veus), Joan Biosca (clarinet i saxo soprano), Raül Contreras (violí), Jan Colom (violoncel), Pere Olivé (percussió) i Miquel Villalba (piano). La direcció general anirà a càrrec de Marc Guerris.
Les escoles participants són La Salle Reus, Mowgli, Doctor Alberich i Casas, Misericòrdia, Cèlia Artiga, Joan Rebull, Els Ganxets, Rubió i Ors, Sant Pau, Pompeu Fabra, Isabel Besora, Sant Josep, Puigcerver, La Vitxeta, Maria Cortina, Maria Rosa Molas, Montsant, ARCE, Rosa Sensat, Sant Bernat Calbó i Pi del Burgar.
Sinopsi
Egipte és un gran misteri. Des de temps immemorials, aquesta civilització ha sorprès a la humanitat pels seus avenços i la seva moderna manera de pensar. Quan comencem el concert, ens endinsem en aquesta terra que va ser el bressol de les set meravelles del món antic.
La nostra història arrenca a Londres. Gertrude Bell, una dona valenta i viatgera, descobreix la riquesa d’aquestes terres desèrtiques. Quan era joveneta va decidir canviar la boira londinenca pel sol i per un nou món que li oferia grans oportunitats.
Per arribar fins a Egipte, a finals del segle XIX, calia agafar un tren molt famós, l’Orient Express. Aquest viatge durava dies i era una aventura en si mateix. Les diferents textures i paisatges que oferia Europa es podien contemplar i també tastar a bord d’aquest ferrocarril.
I després d’aquesta travessa, en arribar a Istambul (última escala abans d’arribar a Egipte), dos personatges femenins es troben: la Gertrude Bell i una joveneta Agatha Christie que viatja amb la seva mare. Aquestes dues dones s’entenen i aquesta complicitat les fa viatjar fina a Alexandria, a la biblioteca més important de tots els temps.
I passejant per la ciutat, les nostres protagonistes topen amb una història que l’atzar (disfressat de pidolaire) els hi regala la història més bonica d’Egipte: un secret conegut per tothom que el temps ha enterrat sota la sorra, el misteri de la Reina Hatshepsut.
Tornant altra vegada al Caire a bord d’un petit vaixell de vapor s’adonen que un viatge és molt més que veure edificis. Un viatge és entendre un lloc i una gent i una altra manera de fer un creuer pel Nil. La casualitat de trobar-se, la troballa de la llegenda de la faraona destronada, les han convertit en unes altres persones.
I arriba el moment d’acomiadar-se. El viatge ha arribat a la seva fi i els seus camins se separen. El que no saben és que d’aquí a molts anys, quan una ja sigui una famosa escriptora i l’altra s’hagi convertit en una espia del govern britànic, s’hauran oblidat d’aquesta història que els va desvetllar les seves passions.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics