L'Institut municipal Reus Cultura engega a partir d'aquest dijous la proposta 'GastroCultura', que forma part del calendari d'activitats Reus@Casa, i que "vol vincular la gastronomia reusenca i catalana amb el calendari festiu tradicional", segons han fet constar fonts del consistori a través d'un comunicat.
D'aquesta manera, a través de les xarxes socials de @ReusCultura, es donaran a conèixer diferents receptes i propostes de la mà de cuiners, forners i pastissers per tal que "tothom que ho desitgi pugui anar preparant a casa seva plats o postres que lliguen la nostra gastronomia amb la nostra cultura popular", segons ha explicat el regidor de Cultura, Daniel Recasens.
Per començar, es podran veure els vídeos enregistrats pel Forn Huguet. En aquests s'hi explica, posem per cas, com fer una figura de xocolata o una mona de Pasqua tradicional; els representants del Forn Sistaré, per part seva, mostraran com es poden fer bunyols de Quaresma, i la Confiteria Poy farà crema catalana o crema de Sant Josep.
La intenció de l'Institut municipal Reus Cultura "és anar compartint altres postres i plats que lliguen gastronomia i cultura", com el bou i arròs (amb la Mariona Quadrada), la coca amb cireres (amb els germans Sistaré), la coca de recapte (del Forn Cabré), o el bacallà (amb Pesca Salada Vidal).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics