Divendres, 27 de Setembre de 2024

Reconeixen les bones pràctiques dels Referents per a la Igualtat de Reus

La iniciativa vol sensibilitzar des d'una perspectiva feminista i de diversitats sexuals als joves

16 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'una manifestació feminista amb motiu del 8-M

    Cedida

L'experiència Xarxa de Centres per a la Igualtat, Referents d'Igualtat de Reus, ha estat seleccionada i inclosa com a Bona Pràctica, en l'àmbit d'Educació, al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals.

Des de l'organització s'ha comunicat a la regidoria de Joventut i al departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Reus, que és qui va ho va proposar, que les pràctiques seleccionades poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals i que agraeixen la proposta alhora que s'anima a continuar participant en la crida amb altres projectes "per tal que siguin una font d'inspiració per millorar les taques municipals". El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

La Xarxa de Centres per la Igualtat és un projecte que vol sensibilitzar des d'una perspectiva feminista i de diversitats sexuals i de gèneres als joves que comencen a tenir les seves primeres relacions de parella dels Instituts de Reus, per a generar grups de joves crítics amb el seu entorn i capaços d'identificar, afrontar i evitar situacions de violència a qualsevol escala. Per això, els centres que participen en la Xarxa de Centres per la Igualtat, presenten a voluntaris de cada Institut per convertir-se en una persona formada sobre aquest àmbit i que gràcies a això servirà de referent per la resta d'alumnes.

L'objectiu és que els Referents d'Igualtat siguin joves que d'igual a igual puguin transmetre i compartir valors amb la resta de joves. Havent passat quasi deu anys des que van iniciar les accions, s'ha pogut observar com la mentalitat tant dels equips docents com dels centres escolar ha evolucionat en sintonia amb els objectius proposats, i com s'ha pogut generar una massa crítica jove que participa en l'activisme i es reivindica més enllà de les activitats proposades pel projecte. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges