Diumenge, 09 de Maig de 2021

Pellicer es compromet a estudiar la construcció d'un aparcament subterrani a prop de l'estació de trens

El candidat de Junts per Reus avança que analitzarà la reforma del passeig de Mata i habilitar una passarel·la per connectar-lo amb el barri Gaudí

25 d'Abril de 2019, per Marc Busquets
  • Pellicer, acompanyat de diversos integrants de la llista de Junts per Reus, aquest dijous

    Marc Busquets

"Una proposta de futur per a una ciutat millor". D'aquesta manera ha descrit el candidat a l'alcaldia de Junts per Reus, Carles Pellicer, el projecte que vol tirar endavant en el proper mandat "si governem". El batlle ha exposat, aquest dijous al matí, que vol fer diversos estudis relacionats amb la reformulació urbanística de la zona nord de la capital del Baix Camp. D'aquesta manera, s'ha compromès a analitzar on podria ubicar-se un aparcament subterrani en l'entorn de l'estació de trens, a desenvolupar la millora de la mobilitat dels vianants al passeig de Mata i a desencallar amb Adif el futur dels terrenys a tocar de la Boca de la Mina. En aquesta línia, ha apuntat cap a la construcció d'una passarel·la "lleugera" que comuniqui el centre amb el barri Gaudí. 

'Relligar' la ciutat

Pellicer ha manifestat que la proposta presentada té a veure amb la voluntat de "relligar" la ciutat per fer-la "més amable". L'alcalde s'ha referit al fet que l'estació de ferrocaril "no té prou places d'aparcament" per als viatgers, el que provoca que "molts" optin per agafar el tren en altres poblacions. El candidat ha recordat que ja es va alliberar espai del passeig de Mata per habilitar-li 80 places d'estacionament de vehicles "que sempre són plenes", argument que ha usat per comprometre's a desenvolupar un estudi al llarg del proper mandat per determinar on hauria de construir-se l'aparcament subterrani. Hi ha, ha dit, dues opcions: o bé a la placeta just davant l'estació o bé al passeig. No ha precisat, amb tot, quantes places tindria, si bé ha explicat que s'integraria a la xarxa municipal. 

La segona part del projecte passa per reformar el passeig de Mata, "sempre amb el consens dels veïns". Pellicer ha destacat la "potencialitat" d'aquesta via, en què hi ha diversos locals d'oci i restauració. La proposta del candidat també es concretaria en un estudi a dur a terme en els propers quatre anys per, entre altres, reduir el trànsit rodat a la zona i "eixamplar les voreres adjacents". L'informe en qüestió abordaria igualment quines accions podrien impulsar-se per potenciar l'activitat econòmica d'aquesta part de la ciutat. Finalment, ha indicat la necessitat de fer de Reus "una ciutat ben connectada" per raonar la construcció d'una passarel·la que creui les vies i connecti amb l'entorn de la Boca de la Mina. 

De fet, Pellicer ha posat en valor l'actual projecte d'aquest indret, i ha recordat una trobada mantinguda amb el secretari d'infraestructures d'Adif per abordar l'ús que cal donar als terrenys de darrere l'estació de Reus. "Ara els tenim en estat de deixadesa", s'ha queixat. El compromís adquirit, en aquest cas, és el d'estudiar la connexió entre el passeig de Mata i el barri Gaudí per resoldre "una qüestió històrica". Sobre un possible pas subterrani com a connector entre tots dos punts, Pellicer ha advertit que aquest és un mètode "més complicat". En tot cas, ha subratllat que "el meu compromís és asseure'm a parlar amb Adif perquè es comencin a pensar què hi volen fer, en aquesta zona. Ens hi posem", ha conclòs. 

Pellicer ha estat acompanyat per tres integrants de la candidatura. Montserrat Caelles (número 4), Pep Cuerba (5) i Pere Aluja (9) han acompanyat el cap de llista. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ajo-arriero  25 d'Abril de 2019

Pues les voy a dar otra solución... a todos los alcaldables!!!

Desde el puente del tren para unir Barrio Gaudí, la actual estación del tren se puede hacer peatonal, la estación y vías estarían soterradas, y se podría eliminar la barrera de la vía del tren. Ese espacio grandioso sería una avenida con parking, que uniría todo Reus... Ese es un plan dinamizador total de Reus, lo pide a gritos.
Lo de hacer paking soterrado, es hacer chapuzas, cuando hay otras soluciones como al descrita por esta persona...
Saludos, y más imaginación..

bavi  25 d'Abril de 2019

I un gran aparcament pels usuaris del tren.

Comentari que ja vaig enviar fa unes 3 setmanes:
Aquesta proposta ja la va fer fa unes setmanes Carles Pellicer. Aquí només es parla de la passarel•la/soterrani entre l'estació i el Passeig de la Boca de la Mina, però Carles Pellicer també deia "es tractaria d'ubicar allà temporalment un aparcament de superfície per compensar els usuraris de Renfe....". Aquesta idea jo ja l'havia apuntat en algun escrit anterior, encara que jo plantejava fer un pas soterrani o modificar (allargant-lo) el pas soterrani que actualment hi ha sota les vies. És que és una vergonya que aquest gran espai no es pogues destinar a aparcament i així facilitar la mobilitat dels usuaris del tren. Anteriorment ja hi va haver una part que va ser aparcament (apart de l'espai que es va destinar a la fira) i segurament el paviment encara esta pintat amb les marques d'aparcament i a més hi havia unes torres de llum. Si es vol millorar el transport públic, afavorir la sostenibilitat, etc aquesta seria una GRAN actuació. I una proposta encara més agosarada, amb el permis d’ADIF, seria ubicar-hi també l’estació d’autobusos.

JOSEP JOSEP  25 d'Abril de 2019

PROMETRE ?

També va prometre que no es presentaria més a les eleccions.