Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Reus esdevé la segona ciutat catalana amb una major demanda d'habitatge

Totes les zones del municipi han experimentat un increment important del valor de l'habitatge en l'últim any

09 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • La plaça del Mercadal

    Cedida

Reus s'està consolidant com una de les zones amb major demanda d'habitatge a Catalunya, un factor que està influint cada vegada més en els preus. Segons un estudi d'Idealista, la capital del Baix Camp concentra la major pressió de la demanda sobre l'oferta d'habitatges a la venda a Catalunya durant el primer trimestre de 2024, només superada per Barcelona. A nivell nacional ocupa la posició número 12, només superada per ciutats de la perifèria de Madrid, com Móstoles, Getafe i Alcalá de Henares, i per capitals de província com València, Santa Cruz de Tenerife o Las Palmas de Gran Canaria.

El delegat de VIVENDEX a la província de Tarragona, Anton Gil, atribueix aquest fenomen a diversos factors: "Amb Barcelona saturada i el contagi estès a tota la província, els demandants d'habitatge comencen a buscar una alternativa que els garanteixi un preu més assequible, bones connexions i proximitat a la mar".

 

Evolució dels preus

 

La major pressió de la demanda sobre l'oferta ha tingut una incidència directa en els preus, que han pujat un 6,3% en comparació amb juny de 2023. Respecte a maig de 2024, s'han incrementat en un 0,7% passant a un cost mitjà per metre quadrat de 1.334 €/m², la qual cosa suposa un increment d'un 1,8% més en comparació amb març de 2024.

Segons el parer de l'expert, els preus continuaran augmentant de manera més moderada: "En els últims anys, els preus han anat pujant de manera gradual, amb increments més notoris en algunes zones". "L'escassetat d'habitatges nous i en bon estat ha portat a inversors, tant particulars com empreses, a comprar propietats per a reformar-les i després vendre-les renovades, la qual cosa també ha pogut influir en l'augment de preus", explica Gil.

A més, Gil afegeix que "l'increment en el preu del lloguer ha motivat a moltes persones a optar per la compra d'habitatges, pel fet que el preu de venda a Reus encara no ha augmentat tant en relació amb altres ciutats". Un altre "al·licient" per a aquests petits inversors, argumenta, és que invertir en aquesta localitat pot suposar "un actiu que resulta molt interessant perquè té un gran recorregut de revaloració a mitjà i llarg termini per la contínua expansió de l'àrea metropolitana de Barcelona i la seva zona d'influència, a més ofereix bones rendibilitats de lloguer en l'actualitat".

 

Districtes amb més demanda de Reus

 

Referent a districtes de Reus, totes les zones del municipi han experimentat un increment important del valor de l'habitatge en l'últim any.

Especialment destaquen el centre, amb variació anual del +10,5% en els preus i una mitjana de 1.287 €/m², el districte de Ponent, amb un increment del +7,6% i una mitjana 1.493€/m²; i finalment, el de Llevant, amb un increment del +5,7% i una mitjana 1.165€/m², seguit de Mestral amb una alça del +5,5% i una mitjana de 1.465 €/m².

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Vitoriano  09 de Juliol de 2024

Pisos pel trabajador...???

Desenvolupar el que s'anomena el triangle màgic social urbanístic: habitatge, treball, ensenyament/oci.

Té alguna cosa que concordi amb un desenvolupament sostingut en: captació d'empreses, zones d'esbarjo, zones verdes, cultura/museus, medi ambient, sanitat, restauració, ensenyament, etc., mitjançant les corresponents inversions?

Aurelio  09 de Juliol de 2024

Pisos protección oficial...???

Però és que el govern promet, i no compleix fer els habitatges socials, per sòl no és, si per falta d'inversió estatal, autonómica, munipal…. Els pisos turístics a la ciutat..." donen beneficis astronòmics", en detriment de l'ús per a l'habitatge normal, encaren els lloguers sense més, i les lleis d'Okupes no ajuden, que les empreses de construcció s'arrisquin fer habitatges socials.. "Per damunt de tot hi ha l'amnistia al malbaratament polític dels diners públics que tots aquests anys hem tingut". El nostre país va per mal camí, o un camí equivocat. La majoria de les coses s'aconsegueixen amb: esforç, treball, transparència, bon ambient, senzillesa, humilitat i sense egos, complint el promès... "La unió fa la força".

Reportatges