Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Reus tastarà l'Oli nou els dies 13 i 14 de novembre

La Fira de l'Oli DOP Siurana permetrà degustar 21 olis diferents i oferirà un berenar popular com a novetat

05 de Novembre de 2015, per Marc Busquets
  • Impulsors de la Fira de l'Oli Nou de Reus

    Cedida

La plaça de la Llibertat de Reus serà l'escenari de la 19a Fira de l'Oli DOP Siurana, que se celebrarà els dies 13 i 14 de novembre i que enguany presenta diverses novetats en relació a les anteriors. L'esdeveniment ha estat presentat aquest dijous per part de la regidora de Comerç i Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i diversos representats de les entitats col·laboradores. Caelles ha celebrat "el dinamisme" de la capital del Baix Camp i ha fet una crida per tal que la fira sigui "un èxit, com ho ha estat sempre".

Divendres 13, berenar de pa amb oli i xocolata

Enguany seran 21 els diferents tipus d'oli que podran degustar-se a l'activitat. Caelles ha volgut destacar el caràcter "lúdic i festiu" de la Fira de l'Oli i ha anunciat la celebració d'un berenar popular que tindrà lloc el divendres, dia 13 de novembre, a partir de les 5 de la tarda i fins a les 7. L'activitat, gratuïta per als infants d'entre 6 i 8 anys que tiguin invitació de la seva escola, oferirà pa amb oli i xocolata. Posteriorment es durà a terme un taller infantil i acte seguit s'inaugurarà la Fira. El preu de la garrafa de 5 litres d'Oli nou tindrà un preu de 23 euros.

Amb tot, els actes centrals es faran el dissabte, dia 14. El ja tradicional esmorzar de degustació de l'Oli nou començarà a les 10 del matí oferirà 3.000 racions, que seran acompanyades de la llonganissa elaborada per Casa Borull. Joaquim Burrull, propietari de l'establiment, ha indicat que la llonganissa d'enguany serà de foie i poma i que la dedica als seus fills, Clara i Quim. En representació del Gremi de forners de Reus i comarca, el seu president Joan Cabré s'ha mostrat satisfet per poder "donar suport" a la Fira tot aportant-hi el pa i la coca dolça de les degustacions.

Descomptes als hotels de la ciutat

Al migdia se celebraran nous tallers dirigits als més menuts de casa i que tindran l'oli com a element conductor. Abans de dinar, el grup d'havaneres Balandra oferirà una actuació musical. La cloenda tindrà lloc a les 9 del vespre. Durant la Fira, a més, segons ha indicat Caelles, hi haurà diversos tastos d'oli que seran comentats per membres del Panell oficial de tastos d'oli verge de Catalunya.

Des de la Unió de Botiguers de Reus, el president Ernest Juncosa ha explicat que els aparadors de les botigues de Reus s'ambientaran "amb la temàtica de l'oli" i que es premiarà els dos millors. "Als clients els obsequiarem amb vals de degustació per anar a la Fira", ha afegit. Posteriorment, Caelles s'ha felicitat per la promoció hotelera que els establiments de la ciutat duran a terme durant el cap de setmana de la Festa de l'Oli nou. D'aquesta manera, els clients que s'allotgin en un hotel reusenc podran beneficiar-se d'un 30% de descompte en les seves reserves i rebran diversos obsequis, com ara una ampolla d'oli de la DOP Siurana on tiquet cultural que els permtetrà accedir al Gaudí Centre. "Així atraurem gent de fora", ha subratllat la regidora.

Activitats paral·leles

D'altra banda, i en paral·lel a la Fira de l'Oli DOP Siurana, es realitzaran altres activitats que pretenen acostar l'oli i la seva elaboració al públic. El Mercats del Carrilet de Reus acollirà, els dies 11 i 13 de novembre al matí, tallers de cuina a càrrec de Joan Urgellés. També el dia 11, i a la Biblioteca central Xavier Amorós, es durà a terme 'El vol dels estornells', una activitat en què música, poesia, teatre i audiovisual s'uneixen al voltant de l'oli. Un altre dels actes vinculats a la Fira serà la visita guiada a l'exposició 'L'elixir daurat' al Museu d'Art i Història, que es farà al migdia i per a la qual cal inscriure's prèviament. A més, s'organitzarà un concurs fotogràfic a Instagram en què tothom qui ho vulgui podrà compartir les seves imatges emprant l'etiqueta #socsiurana.

Finalment, els restaurants de la ciutat viuran la 9a edició de les Jornades gastronòmiques d'oli DOP Siurana, que començaran el 13 de novembre i s'allargaran fins al dia 29. En total, seran els 16 establiments participants en una iniciativa que, segons Caelles, "està consolidada" i que permetrà degustar plats i receptes en què l'Oli nou DOP Siurana serà el protagonista.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics