Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Rosel i Giralt reivindiquen la pluralitat de TV3 i més sentit crític entre els estudiants de periodisme

Els periodistes han reflexionat sobre el periodisme i l'actualitat política a la Sala Santa Llúcia de Reus

23 de Maig de 2018, per Arnau Martínez
  • Laura Rosel i Esteve Giralt, durant l'acte a la Sala Santa Llúcia

    Alex Plaza

Laura Rosel i Esteve Giralt han estat els dos últims protagonistes dels actes del 10è aniversari de Reusdigital.cat. Els dos periodistes, que van estudiar junts a la UAB i van treballar posteriorment a RAC1, han desgranat els reptes que té el periodisme sobre l'escenari de la sala Santa Llúcia. Giralt, que és el corresponsal de RAC1 i La Vanguardia a Tarragona i Terres de l'Ebre, ha alertat des d'un inici que "no és un bon moment pels mitjans perquè hi ha molta precarietat". Ho ha dit referint-se als sous ínfims que cobren alguns companys. "Quan vam acabar la carrera podies triar ràdio, tele, diari o comunicació corporativa i després hi havia moviment. Ara no, si tens la sort d'entrar en un mitjà, et quedes agafat a la cadira", ha valorat Rosel, la mediàtica presentadora del programa 'Preguntes freqüents' de TV3.

La conferència portava per títol 'Els joves, el tresor del Periodisme' i els estudiants de comunicació ha estat un dels temes parlats. "Jo el que trobo a faltar és la pràctica, tocar més els mitjans", ha manifestat la presentadora, la qual ha afegit que a les facultats "es fa molta teoria però estàs pocs minuts amb la càmera o el micròfon". El periodista de RAC1 ha abordat un altre tema: "el mercat no absorbeix tot el jovent que surt de les facultats". "Les universitats catalanes s'haurien de replantejar la quantitat d'alumnes que surten graduats cada any", ha dit. D'altra banda, els dos han coincidit que a les joves promeses els hi falta "iniciativa i inquietud".

Rosel i Giralt van coincidir també quan ella va ser editora de l'informatiu del migdia de RAC1 i ell havia d'enviar les seves cròniques. Sobre el centralisme de Barcelona Rosel ha apuntat que "Barcelona se't menja". Precisament, Esteve Giralt ha indicat que "quan una cosa passa a Barcelona és d'interès de Catalunya, però quan passa a Tarragona és un tema local". El periodista 'venia' temes perquè sortissin a l'informatiu de la ràdio més escoltada de Catalunya i sobre la seva experiència ha precisat que "agrada el drama" i que hi ha un top 5 de temes que sempre acaben guanyant: la nuclear, la petroquímica o les retencions a l'autovia i ara la mortalitat a l'N-340. Pel que fa a l'actualitat, ha afegit que "tot el que estigui vinculat amb el procés interessa".

El 'FAQS' amb VOX i el possible tancament de TV3

Dissabte passat, la predecessora de Ricard Ustrell al capdavant de FAQS va entrevistar el portaveu del partit ultradretà VOX, Javier Ortega. El polític va insultar al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, o als mateixos treballadors de la televisió pública. "Això existeix", ha dit Laura Rosel, i afegeix que "no podem mirar cap a una altra banda". També ha afirmat que "no cal que vingui més". "Si a la segona vegada que insulta el faig fora, avui encara estaríem obrint diaris. S'hauria provocat un incendi molt gran i hagués sortit rebotada", ha subratllat. "També és interessant fer que es retractin", ha dit davant les cares d'incredulitat del públic.

Pel que fa al clima actual de crispació entre mitjans, Rosel ha valorat que es tracta d'una "guerra bruta". "Per què El País apunta directament TV3 en una portada?", s'ha preguntat la periodista. "Hi ha partits que volen silenciar una cultura i una llengua", ha afegit. Giralt ha apuntat que "estem en un escenari on s'han trencat tots els jocs. Abans era impensable que un company assenyalés un altre". Marc Busquets ha fet l'última pregunta fent al·lusió a l'article 155: "Ceus que entraran a TV3?". "Estan decidits", ha respost Laura Rosel sense expressar cap mena de dubte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J.Miquel  23 de Maig de 2018

la demagògia del senyor Salvat

Sr. Salvat, no parli de suports electorals, perquè llavors el partit fundat per un ministre de Franco, el Pp, a le súltime seleccions del juny del 2016, tindria el 22% del suport a Espoanya., ja que el van votar 7, 9 milions d'un cens de 36 milions.

Ramon Salvat - Reus  23 de Maig de 2018

Potser....

Potser un periodista podrà entendre – ni que no ho comparteixi ideològicament- que criticar i combatre una opció separatista unilateral -avui nomes amb el suport d’un 37,42% del cens electoral- no vol dir, ni de lluny, silenciar una cultura i una llengua, i que aquesta, no nomes és del partidaris de “la república”, cosa que podria dir-se, també, de TV3 i els mitjans publics del govern autònom, convertits clarament en mitjans “de part”.

Un catalanoski  23 de Maig de 2018

No hi ha mitjans plurals

No hi ha pluralitat en la majoria dels mitjans de comunicació. Evidentment a TV3, La Vanguàrdia, El País, l'ABC, el Mundo, El Periódico, tampoc. El que no es pot perdonar, però és que un mitjà públic com Tv3 sigui ara mateix l'altaveu del sector independentista de la ciutadania i amés partidista descaradament que vivim a Catalunya exclusivament. Amb els diners públics no es juga.