Divendres, 29 de Març de 2024

S'amplia el servei de proximitat de la Guàrdia Urbana de Reus

Els agents mantenen reunions periòdiques amb els representants dels barris

03 de Desembre de 2019, per Alba Cartanyà
  • La regidora de Seguretat i Convivència, Dolors Vázquez, durant la roda de premsa

    Alba Cartanyà

La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració de la regidoria de Seguretat i Convivència i la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR), ha redissenyat la seva estratègia pel que fa al servei de proximitat. Dos sergents i 12 caporals es troben setmanalment amb els representants dels diferents barris de la ciutat per "treballar les problemàtiques existents", expliquen des de l'Ajuntament. Cada caporal té assignat quatre barris, cosa que els converteix en "referents" per a les associacions i facilita les possibles demandes. Aquesta ampliació del servei se suma a altres mesures vigents, com el patrullatge a peu o les Comissaries externes de proximitat, segons s'ha precisat des del consistori. 

La 'voluntat' d'ampliar el cos

En una primera ronda de contactes, la Guàrdia Urbana ha detectat que la ciutadania percep Reus com una "ciutat segura" i que, en tot cas, "la percepció de la inseguretat ve donada per l'incivisme i no per fets delictius". Durant una roda de premsa duta a terme aquest dimarta al matí, la regidora de Seguretat i Convivència, Dolors Vázquez, ha indicat que l'objectiu és "treballar en la proximitat" i mantenir un "contacte amb el teixit veïnal" de la ciutat.

Ha explicat que no se sumen nous efectius, sinó que són caporals "dedicaran una part del seu dia a dia a fer aquesta feina". Preguntada per la previsió d'incrementar el nombre d'agents, Vázquez ha respost que "està recollit al PAM" i que, per tant, "hi ha una voluntat que així sigui". Tanmateix, no ha detallat cap termini. 

Estadístiques

Fonts municipals han exposat que "només" el 15% de les queixes veïnals rebudes amb el nou projecte de proximitat posat en marxa per la Guàrdia Urbana tenen a veure amb "qüestions relacionades amb la inseguretat". "El gruix dels temes tractats pels representants dels barris amb els guàrdies fa referència a l’incivisme", s'ha precisat.

L’estadística dels fets més comuns sorgits en els contactes mostra que el 40% de les queixes són per molèsties veÏnals (tot destacant el soroll); el 15%, pel consum d'alcohol a la via pública; un altre 15%, per les ocupacions il·legals; un 10%, per problemes de mobilitat (relacionats amb el trànsit); i un 15% sí que tenen a veure amb "la sensació d'inseguretat). El 15% restant, finalment, té orígens diversos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics