Aquest dimarts a partir de les 9 del matí, el Teatre Bartrina de Reus és l'escenari de la mostra final del projecte 'Improversem' que s’ha dut a terme a diferents centres de la ciutat a través del Pla Educatiu d’Entorn (PEE).
Els centres participants són, en un primer torn, l’institut Gabriel Ferrater amb cinc grups d’alumant de 3r d’ESO, l’escola Puigcerver, amb un grup de 4t d’ESO, i l’institut Baix Camp, amb sis grups de 3r d’ESO. Són un total de 53 representants i tenen tres minuts aproximadament per cançó; i en un segon torn, l’alumant de les escoles Eduard Toda i Misericòrdia, amb alumnat de 5è i 6è i un total de cinc grups i 25 representants.
Tots els grups han optat per treballar el rap enguany
El projecte 'Improversem' ha estat gestionat per l’entitat Versembrant. Els objectius són potenciar la llengua oral i escrita tant a l’entorn de l’aula com en els intercanvis amb altres centres, reflexionar mitjançant el català temes candents de la societat actual alhora que es treballen els valors i oferir recursos lingüístics i musicals per tal de dota l’alumnat d’eines per a la construcció de les gloses i el rap.
D’aquesta manera durant les sessions es dona a conèixer què és la glosa i el rap, se’n veuen models i s’analitzen i es treballa entre altres la rima, les figures retòriques, el vocabulari, les frases fetes, el pensament literal i figurat, l’estructura de les oracions, el pensament crític i l’elaboració i síntesi de les idees. Per cadascun dels grups s’han fet dues sessions de dues hores cadascuna i el seu professorat també ha rebut formació.
No és la primera vegada que des del PEE s’escull aquest projecte que compleix amb un dels seus objectius: promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social i concretament la línia d’intervenció de promoció de l’ús social de la llengua catalana.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics