Dissabte, 23 de Novembre de 2024

Suport de la junta de portaveus als càrrecs electes investigats per accions relatives al procés sobiranista

17 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Desenes de persones concentrades i, al fons, l'edifici dels jutjats de Berga el dia que van detenir l'alcaldessa del municipi

    ACN

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dijous, 17 de novembre, una proposta de resolució de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades amb el procés sobiranista.

"Atès que s’han interposat més de 401 recursos contra municipis i electes catalans per diferents motius relacionats amb el procés sobiranista", el consistori ha acordat denunciar la "persecució judicial a que estan sotmeses les institucions catalanes i càrrecs electes relacionats amb el procés sobiranista" i condemnar la judicialització de les "qüestions polítiques per part del govern espanyol".

En segon lloc, manifesten el suport de l’Ajuntament a les institucions i càrrecs electes investigats "per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica". Per últim, la junta de portaveus comunicarà aquest acord als grups polítics del Parlament de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència i a l'Assemblea de Càrrecs electes de Catalunya.

Acord en defensa de les persones afectades per la síndrome de la post-pòlio

Així mateix, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus també ha aprovat una moció en defensa dels drets de les persones afectades per la síndrome de la post-pòlio. Entre els punts acceptats, deamanran a la Generalitat de Catalunya que posi en marxa un protocol d'atenció integral a les persones afectades pels efectes tardans de la poliomielitis, així com reforçar "la formació i informació dels professionals sanitaris catalans per oferir amb caràcter general una atenció especialitzada i adequada a les necessitats d'aquests pacients". També s'obrirà des de l'Ajuntament de Reus un registre de les persones afectades a la ciutat i se sol·licitarà, a la Generalitat i el Govern espanyol, que la Síndrome Post-Pòlia sigui declarada com una patalogia dolorosa, afegegint-la al sistema de valoració de la discapacitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics