Dimarts, 11 de Maig de 2021

A tots i a totes, moltes gràcies

23 d'Abril de 2018, per Marià Arbonès
  •  

Fa uns dies una periodista em preguntava, arran dels deu anys de funcionament de Reusdigital.cat, quines coses destacaria d’aquest període. En vaig respondre tres: haver après i experimentat en un nou mitjà; la implantació del diari digital a Reus i al territori, i haver compartit aquesta experiència amb un ampli nombre de periodistes, col·laboradors i amics.

Ara que tinc l’oportunitat d’esplaiar-me, aprofito per a incloure en aquest reconeixement totes les persones que han contribuït al treball periodístic de Reusdigital.cat durant aquests deu anys: redactors, col·laboradors, estudiants en pràctiques, articulistes, etc. A tots els vull retre un especial homenatge per haver aportat la seva experiència en aquest mitjà. Tot un ampli col·lectiu de gairebé cent persones, la majoria joves, que hi han desenvolupat diverses tasques periodístiques i que han estat ―i són― un element clau en la consolidació d’aquest projecte. Us presento, lectors, un veritable treball en equip. 

Confesso que una de les màgies de Reusdigital.cat és l’agradable ambient que es viu a la redacció, que ara compartim amb LANOVA Ràdio. Des de sempre, el nostre treball informatiu s’ha vist afavorit pel “bon rotllo” que hi ha hagut ―i hi ha― als baixos del Carrilet, o, més recentment, al pis del raval de Santa Anna, i que ha possibilitat que una redacció periodística esdevingui també un grup d’amics. Entre tots hem creat una “cultura organitzativa” que ens ha permès respondre en positiu a les exigències del dia a dia informatiu i a la immediatesa a la qual obliga la premsa per internet. Una màgia que ens ha servit no ja per a superar compromisos, sinó també dificultats.

Vull esmentar, també, l’ampli nombre de becaris i estudiants universitaris en pràctiques que en aquests deu anys han passat per la nostra “escola de periodisme”, que em consta que han aprofitat el temps d’estada. Un repàs a la nostra redacció i a altres redaccions de mitjans del territori evidencia el que escric. Així mateix, la relació que ha romàs amb tots ells assegura l’ambient d’amistat al qual em referia abans. 

Parlar de la redacció m’obliga a fer una recordança del company Enrique Canovaca, ànima del diari i de la maquinària informativa des del 2008 fins a l’octubre passat, quan va començar una nova etapa professional i vital. Coses de la vida han fet que l’Enrique ja no sigui amb nosaltres, però el 'Canito' sempre serà del món de Reusdigital.cat. La seva marxa ha estat ben substituïda.  

Sé que els lectors, els clients, parts també indispensables per a la consecució del projecte, comprendran el destacat mirament que he tingut amb l’equip redaccional de la casa. Permeteu-m’ho; volia fer-ho en aquest desè aniversari. No m’oblido de la confiança que els usuaris ―cada cop més― teniu en nosaltres, ni la de les empreses que trieu les nostres propostes publicitàries. Tampoc no em descuido de la gestió dels professionals informàtics que ens gestionen el portal ni d’altres persones que hi participen mitjançant altres tasques. Soc molt conscient que el mèrit és compartit. 

Fer deu anys no és qualsevol cosa. Deu és un número important, que representa aspectes com la satisfacció, la maduresa o la consolidació, així com un bon argument per a celebrar-ho. Per això, durant aquest 2018 hem desplegat un seguit d’activitats per a fer-ne partícips tots els ciutadans.

L’aniversari també significa la certesa de seguir apostant per la comunicació de proximitat i per valors imprescindibles ―cada vegada més― com la democràcia i les llibertats.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges