Dissabte, 31 d'Octubre de 2020

Actuen en l'entorn del Mercadona del Mas Mainer per la seguretat dels vianants

Particulars de la zona reclamen altres mesures per evitar 'perills' als veïns a l'exterior del recinte

20 d'Agost de 2020, per Marc Busquets
  • Una imatge de l'exterior del supermercat, el passat dimecres

    Reusdigital.cat

Recentment s'han aplicat una sèrie de mesures per millorar la seguretat dels vianants en l'entorn del supermercat Mercadona del Mas Mainer de Reus. Entre altres, s'han col·locat unes jardineres a tocar de la rampa d'accés a la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies per evitar que vehicles particulars pugin a la vorera i hi estacionin per anar a comprar. Segons testimonis oculars, es tractaria d'una acció que en els últims mesos havia estat "freqüent", i que es va posar en coneixement de la Guàrdia Urbana després de recollir suports entre el veïnat. No obstant això, hi ha particulars que segueixen reclamant altres accions ja que, al seu parer, segueix havent-hi riscos per a la integritat de les persones que passegen per la zona, en especial per a la canalla. 

El president de l'Associació de veïns 25 de setembre, Josep Ramon Farré, ha apuntat que temps enrere es va trobar amb la Guàrdia Urbana, a l'exterior del supermercat, per consensuar quines havien de ser les accions a implantar per millorar la seguretat dels vianants en l'entorn de l'establiment de la cadena del País Valencià. Aquest ha admès que va ser una veïna de la zona qui es va adreçar a l'entitat per exposar la situació. Fonts municipals consultades per aquest mitjà, per part seva, han confirmat que les mesures adoptades es van acordar amb el representant de l'esmentada entitat. 

La veïna en qüestió, Carme Ortiz, ha exposat a Reusdigital.cat que ha estat mesos recollint suports entre el teixit del barri. Des de l'AMPA de l'escola Montsant, una altra particular hi ha col·laborat tot difonent les millores al seu parer necessàries a la zona entre les associacions de pares i mares dels altres centres educatius d'aquest sector de la ciutat (el Joan Rebull, els Ganxets, i l'institut Domènech i Montaner). Es va arribar a adreçar per carta al batlle, Carles Pellicer, per exposar la "poca seguretat que tenen els vianants a causa de l'aparcament del Mercadona", tal i com va fer constar en un escrit al qual ha tingut accés aquest diari. S'hi va indicar, entre altres qüestions "que encara no s'han solucionat", que l'accés a la zona d'estacionament dels clients "és al costat d'un carril bici per on passen molts nens".

En aquest sentit, les dues veïnes han instat l'Ajuntament a retirar-lo perquè si bé roman pintat a la vorera, "la Guàrdia Urbana ens va dir que l'havien de treure i fer-ne un de sencer a l'altre costat per unir-lo amb el de l'avinguda de l'Onze de Setembre". "No està acabat i genera malentesos", han afegit. Des del consistori s'ha apuntat que aquest "no és operatiu". Les dues han celebrat les "petites millores" fetes després del confinament, però segueixen reclamant que es posi un mirall a la sortida de l'aparcament dels clients "per poder veure si hi passen persones", ja que un mur "impedeix la visibilitat". Igualment demanen que es posin pilones a la rampa d'accés a la zona de descàrrega de mercaderies del negoci per evitar el trànsit aliè a l'empresa. 

"Han passat cinc mesos i no s'han implantat les propostes que vam fer. No s'ha posat el mirall per als vehicles que surten de l'aparcament, el carril bici segueix allà, i el mur segueix impedint veure si passa canalla", han reblat les dues veïnes. Dies enrere, des del grup municipal del PSC Reus es va assenyalar a les xarxes que s'havia visitat la zona. "Hem demanat al govern de municipal un seguit d'actuacions per tal de millorar la mobilitat de la zona i la seguretat de la ciutadania", van apuntar els socialistes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pere  20 d'Agost de 2020

nada de nada, un desastre municipal

el supermercado en cuestión es muy potente en reus y tiene un buen cartel así que de tomar medidas nada de nada esto en cuanto al exterior del super, en el interior del mismo ya no hay las medidas de seguridad que antes estaban obligadas, no hay guantes que protejan al consumidor todo esta muy relajado