Dijous, 07 de Desembre de 2023

​Un estil de vida saludable prevé el risc cardiovascular en pacients amb trastorns psicòtics

21 d'Agost de 2022, per
  • L'estudi plasma les claus per prevenir la síndrome metabòlica en persones amb trastorn psicòtic

    Cedida

Investigadors de l’Hospital Universitari Pere Mata de Reus vinculats a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i la Universitat Rovira Virgili han constatat que un estil de vida saludable és clau per a les persones amb trastorn psicòtic incipient. Els hàbits saludables ajuden a reduir la síndrome metabòlica, que és el conjunt de factors de risc d’atac cardíac i que té una alta prevalença entre aquests pacients.

Les persones amb trastorn psicòtic presenten més factors de risc


La síndrome es diagnostica tenint en compte un conjunt de paràmetres que inclouen els factors de risc d’infart més perillosos i que estan associats a una major mortalitat. Aquests factors són cinc: elevat perímetre de la cintura, elevada pressió arterial, elevats nivells en sang de glucosa i triglicèrids i nivells baixos de colesterol HDL, el colesterol considerat “bo”.

La investigació suposar una fita significativa en el tractament del trastorn psicòtic i ha estat publicada recentment a Scientific Reports. També s’ha detectat que, a l’inici dels trastorns psicòtics, el perímetre de la cintura i el nivell de triglicèrids són més alts que en persones sanes.

L'estudi demostra l'efectivitat d'una intervenció precoç


Estudiant els pacients després d’un any de ser atesos en la Unitat d’Intervenció Precoç de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, també s’ha trobat que si bé aquestes persones presentaven una millora clínica molt significativa, el perímetre abdominal, els nivells de glucosa i els nivells de colesterol HDL havien empitjorat.

Aquest treball demostra l’efectivitat de la intervenció precoç en la millora clínica de les persones amb un trastorn psicòtic, però també posa en evidència la necessitat de millorar el seu estil de vida per evitar l’empitjorament dels factors de risc metabòlic i, així, poder prevenir el risc cardiovascular.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutatCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges