Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Ulldemolins homenatja mossèn Joan Roig Montserrat

El consistori va proposar iniciar la tramitació per a la proclamació de Roig com a fill adoptiu del municipi

25 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • El passat dissabte, 18 de maig, Ulldemolins va homenatjar a mossèn Joan Roig i Montserrat

    Cedida

El passat dissabte, 18 de maig, Ulldemolins va homenatjar mossèn Joan Roig i Montserrat, originari de Felanitx (Mallorca), que al desembre d’enguany farà 45 anys que és rector d’aquest municipi del Priorat. 

L’Ajuntament va organitzar aquest homenatge, amb la col·laboració dels veïns del municipi, amb el propòsit d’honorar a aquesta figura destacada de la seva comunitat per la seva trajectòria cultural i social i la seva implicació amb el poble d’Ulldemolins. 

L’homenatge va començar a la sala 1 d’Octubre del Centre Cívic on la glosadora Laia Pedrol va dedicar una glosa a Joan Roig acompanyada dels tocs i tonades del pandero d’Ulldemolins. Seguidament, el consistori va proposar, amb el consens del Consell d’Entitats del poble, començar la tramitació per a la proclamació de mossèn Joan Roig i Montserrat com a fill adoptiu d’Ulldemolins. Durant l'acte,, l’alcalde d'Ulldemolins, Sergi Méndez, va entregar a Roig una placa commemorativa. Seguidament, es va inaugurar la plaça de Mossèn Joan Roig i Montserrat.

Acabada la inauguració, antics membres de l’Esbart d’Ulldemolins van recuperar una de les danses més emblemàtiques del poble, el Ball de les Majorales.

Els actes van continuar a l’església de la vila, on després d’escoltar l’'Himne de la Coronació de la Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx', en honor de mossèn Joan i de la seva família mallorquina, hi va haver diversos parlaments. La Coral Prades Cor va oferir un petit repertori de cançons variades als assistents i mossèn Valentí Miserachs, gran amic de Joan Roig i president emèrit del Pontifici Institut de Música Sacra, va tocar unes peces amb l’orgue, que van servir per finalitzar els actes del matí. 

A la tarda, l’acte més popular va comptar amb la intervenció de diverses persones vinculades amb Joan Roig en els àmbits de l’art bizantí i de la reinserció social i una representació dels veïns i veïnes de Vilanova de Prades, Vallclara, Capafonts, Prades i Albarca, pobles on el mossèn també ha estat rector.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges