La Denominació d'Origen Tarragona i la IGP del Calçot de Valls han donat a conèixer a un grup de prescriptors gastronòmics la versatilitat gastronòmica que ofereix al calçot de Valls en harmonia amb els vins d'aquesta DO. La proposta gastronòmica s'emmarca dins del programa de la distinció que ha rebut Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Els assistents han pogut descobrir a través d'una ruta turística quines són les particularitats d'aquests dos productes gastronòmics tan arrelats a la zona, i la multitud d'opcions culinàries que se'n poden aplicar.
La jornada s'ha iniciat a Torredembarra a la plantació d'Horta Torrenca, on els prescriptors han descobert les característiques que defineixen al calçot, producte característic de la zona i s'ha fet una demostració del calçat tradicional. Seguidament, l'expedició s'ha traslladat fins a la localitat de Nulles on els assistents han visitat Vinícola de Nulles, una de les catedrals del vi de Tarragona obra de Cèsar Martinell, i on a més de descobrir la història arquitectònica de l'emplaçament, s'ha pogut degustar vins de la DO Tarragona.
Per últim, s'han presentat un conjunt d'harmonies gastronòmiques del calçot de l'IGP de Valls amb vins de la DO Tarragona al restaurant Portal 22 de Valls. Entre l'oferta de propostes s'han presentat i degustat receptes tradicionals com d'altres més innovadores, des d'un carpaccio de presa amb pesto de calçot, fins a truita desconstruïda amb calçot; passant per una coca de pop amb calçot caramel·litzat i cansalada ibèrica, totes elles maridades amb una diversitat de vins de la DO Tarragona.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics