Més de 350 alumnes s'han aplegat aquest dimecres a la Palma de Reus per participar en la jornada d'orientació universitària 'De Tu a Tu 2025'. Aquesta iniciativa permet als estudiants de batxillerat de Reus conèixer de primera mà l'oferta de graus que ofereix la Universitat Rovira i Virgili. A la sala polivalent de la Palma s'han habilitat parades de l'oferta formativa d'Arquitectura i Enginyeries, Arts i Humanitats, Ciències de la Salut i Socials i Jurídiques.
Cada espai ha comptat amb estudiants voluntaris de la mateixa universitat, que han ofert assessorament d'aspectes la seva carrera. Un d'aquests informadors, l'estudiant del Màster en Comunicació Estratègica, Gio González, ha detallat que algunes de les consultes són sobre la nota de tall, el preu de la matrícula o el contingut de les assignatures. "Hi ha estudiants que encara tenen molts dubtes", ha explicat González, que considera que aquests espais permeten informar-se de manera directa sobre els graus.
En alguns casos, també ha participat al 'De Tu a Tu' el Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari, el SOAC. En una parada al lateral de la sala polivalent, han preparat un seguit de testos, accessibles mitjançant un codi QR, per ajudar als joves a la cerca de respostes. Una de les orientadores del SOAC, Gemma Garcia, creu que "normalment els joves coneixen les seves debilitats, però quan els preguntes per les fortaleses no sempre les tenen clares". Aquest servei també ofereix assessoraments individualitzats als estudiants.
En aquesta jornada han participat els alumnes de batxillerat de l'Institut Domènech i Montaner, el Collège Français de Reus, l'Institut Gaudí, l'Institut Baix Camp, l'Institut Salvador Vilaseca i l'Escola Puigcerver. La iniciativa ha estat organitzada per la Oficina Jove el Baix Camp, i compta amb el suport de la Direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus.
El regidor de Joventut, Daniel Marcos, que ha aprofitat per agrair al Servei d'Orientació de la URV la col·laboració amb la jornada, ha explicat que "la voluntat és que es trobin els alumnes de la universitat amb els joves que estan a punt de decidir el seu grau acadèmic. Que es puguin trobar aquí, que els puguin preguntar dubtes sobre diferents graus, els itineraris que presenten o, fins i tot, la vida universitària".
Per la seva banda, Pilar López, regidora d'Educació i Ciutadania, ha explicat que "l’objectiu és que siguin els mateixos estudiants els que expliquin el contingut dels diferents graus i puguin facilitar informació útil, entre iguals, per facilitar la resolució de preguntes i la presa de decisions".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics