Dimarts, 17 de Setembre de 2024

Un gran Alnimar empata amb el Barça

El Reus Deportiu sotmet a una forta pressió els blau-granes en un dels grans encontres de l'any (1-1)

21 de Febrer de 2009, per Josep Gallofré
  • Jordi Garcia, en un instant del partit

Josep Gallofré

• Pedrito Gil, buscant el gol

Empat i tot queda igual per al Reus: conserva la quarta posició després d'una valenta batalla. L'Alnimar ha sortit a per totes des del primer minut de partit i a la primera part ha demostrat una gran superioritat. Primer Negro Páez i després Marc Gual han pogut inaugurar el marcador. Un Reus descarat buscava distanciar-se i marcar terreny, però el gol no arribava i el Barça començava a recuperar-se.

Un tir al pal de Sergio Panadero al minut 12 era un seriós avís del Barça, però el Reus s'avançava finalment en el marcador al minut següent: Matías Platero s'ha regirat dins l'àrea i ha col·locat la bola allà on no podia arribar Egurrola.

Aleshores, l'Alnimar s'ha llençat a un atac i gol insuportable per als barcelonistes, tot i que aquests s'han refet en els darrers minuts, però sense sort. La superioritat ofensiva i defensiva dels reusencs era aclaparadora. Però el Barça tampoc no dormia a la palla: Josep Maria Ordeig era qui més perill duia. Justament ell, al minut 4 de la segona part, aconseguia l'empat, entrant sol dins l'àrea i aprofitant un descuit de Trabal, que havia deixat un pal sense defensar.

Però el Reus s'ha sobreposat i no ha semblat afectar-li massa l'empat, que seria el resultat definitiu. Un minut després, una doble ocasió de Pedrito Gil i Marc Gual podien haver decantat el partit cap a l'Alnimar.

El ritme ha anat baixant posteriorment, i en canvi, els darrers deu minuts, el partit s'ha trencat, amb ocasions per als dos equips. Un joc de contracops de vertigen intuïen que el partit no acabaria amb 1-1.

Al minut 16, Platero, en un contra a un, ha tingut el partit, però Egurrola s'ha mostrat molt segur aturant el xut. Poc després, Carlitos López podia avençar el Barça, però ha llençat al lateral de la xarxa.

Ja al minut 21, només a quatre per al final, Marc Gual ha tingut la darrera gran ocasió. Als darrers minuts, el Barça s'ha dedicat a contemporitzar, a conservar l'empat.

Gran entrada al Pavelló del Reus, però no s'ha arribat al ple. L'encontre ha estat televisat pel Canal 33. Pràcticament a la mateixa hora, a la Plaça del Mercadal se celebrava la Guerra de tomàquets. Els dos fets han pogut distreure l'assistència de públic.