Victòria èpica i classificació matemàtica

Els roig-i-negres s'imposen per 4 a 3 a un dels grans d'Europa, el Benfica

17 de Febrer de 2013, per Clàudia Bonet
  • Raül Marín disputa una bola

Clàudia Bonet

Han passat vint minuts fins que no ha arribat el primer gol de l'encontre. En una primera meitat on els dos equips han disposat de nombroses ocasions, s'ha vist espectacle en el joc i igualtat a la pista. Al minut 20, una falta de Luís Viana sobre Raül Marín ha suposat la targeta blava pel portuguès i una falta directa per al Reus. El mateix Marín ha estat l'encarregat de transformar-la amb el primer gol reusenc. Però tant sols un minut més tard, una jugada ràpida d'atac dels portuguesos ha suposat l'1 a 1, obra de Marc Coy. Amb l'empat s'ha arribat al final de la primera part.

En la represa, l'espectacle en el joc s'ha intensificat. Al minut 4, una pèrdua de bola del Reus a camp contrari, ha suposat una ràpida jugada d'atac del Benfica que 'Tuco' ha transformat amb l'1 a 2. Els visitant s'han llançat a l'atac, però s'han trobat amb unes grans intervencions de Guillem Trabal. Al minut 8, un penal sobre Raül Marín ha suposat una bona ocasió pels reusencs que Albert Casanovas ha transformat amb el 2 a 2. El Reus pressionava a dalt i arribava a l'àrea contrària. Jordi Adroher ha estat a punt de marcar, però finalment ha enviat la bola al pal. El Benfica, però, ben posicionat en defensa, ha aprofitat una jugada ràpida d'atac per fer el 2 a 3, de la mà de 'Tuco', al minut 11.

Al 14, Albert Casanovas amb un tir potent ha establert l'empat al marcador. Els últims instants han estat de màxima intensitat i ambdós equips buscaven la victòria amb un ritme de joc frenètic. Al 21, ha arribat la recompensa per als roig-i-negres. Raül Marín per la banda dreta ha fet el gol del desempat, el 4 a 3. Però el partit, encara no estava tancat, ja que la rapidesa en el joc ha fet vibrar el Palau fins l'últim segon. Guillem Trabal ha estat clau amb una triple aturada després de nombroses ocasions dels portuguesos. A pocs segons del final, Raül Marín ha disposat d'una falta directa, la desena dels visitants, que no ha aconseguit transformar. Tot i així, el jugador reusenc, amb les seves intervencions al llarg de l'encontre, ha estat decisiu per obtenir la victòria final.

Amb el 4 a 3, el Reus es classifica matemàticament pels quarts de final de la Lliga Europea. Després de la victòria, els reusencs lideren el grup C amb 12 punts, a 2 del segon classificat, el Benfica. En el pròxim encontre europeu, els roig-i-negres viatjaran a Itàlia, a la pista del Viareggio amb la feina feta.

Fitxa tècnica

Reus Deportiu: Guillem Trabal, Albert Casanovas, Jordi Adroher, Marc Ollé i Raül Marín – cinc inicial- Xavi Rubio i Joan Salvat.

SL Benfica: Ricardo Silva, Valter Neves, Esteban Abalos (Tuco), Joäo Rodrigues i Cacau - cinc inicial- Carlos López, Diogo Rafael, Marc Coy, Luís Viana.

Àrbitres: Da Prato i Eccelsi.