Cookie control
Dissabte, 30 de Maig de 2020

En resposta al molt honorable senyor Torra

Molt honorable senyor Torra, he llegit tota una pàgina, escrita per voste mateix, on reclama unitat contra el feixisme, amb el titòl 'Com un sol poble contra el feixisme'. No sols a Catalunya, sinó a tot l'estat, ho trobo més que correcte, tot i que s'ha oblidat dels grans protagonistes d'aquest escenari.

D'una banda hi ha la resta d'estats, d'Europa i del món, ja que totes som conscients del camí que cada cop du més clarament Europa i l'auge dels partits feixistes en aquest territori i al món sencer. Està clar que en el 'nostre' estat és molt preocupant, potser més que no pas a la resta no ho sé, però la impunitat amb la qual actuen aquests grups més o menys descontrolats, més o menys autònoms (o no). No en va dic impunitat.

Vostè esperona la societat, els partits polítics (un altre dels actors, encara que a aquests sí que els menciona) i les forces de l'ordre (a qui també menciona) a ajudar en aquesta lluita. Vostè sap que hi ha partits que entre les seues files en tenen molts, de feixistes (amb la deguda simbologia inclosa), i que aquests partits són part important del problema, part tan important que en són la causa.

Vostè sap que fins i tot el més gran partit estatal que s'autoanomena socialista, té actituds contradictòries en aquest tema, té massa moments de silenci encobridor. I no cal parla, doncs, dels partits que identitàriament ja són més de dretes. Vostè també sap que entre les forces de l'ordre hi ha fins i tot actuacions feixistes que no són ni tan sols causa d'amonestació, ni de suspensió, com el recent cas de l'agressió a un periodista al crit de 'viva Franco', per citar-ne una de mediàtica.

I com que tampoc em vull allargar, entraré en el que hauria de ser el més gran dels actors, el sistema judicial, al qual vostè no en fa referència de cap mena. Vull imaginar-me que vostè és plenament sabedor de la multitud de causes en què el feixisme ha estat absolt de tot delicte, agressió, apologia, o de tinença d'armes (que no són pas de caça, sinó bel·liques). D'aquest darrer actor, vostè n'és conscient, però no el menciona. Per què?

Nosaltres, bona part de la societat, de les forces de l'ordre i alguns partits, en som conscients i fa moltes dècades que d'una manera o altra lluitem contra aquest càncer de qualsevol societat que vulgui ser civilitzada. Nosaltres continuem i continuarem, però vostè no vulgui passar de puntetes tot ignorant el més gran dels actors ni la directa implicació d'alguns partits polítics.

Josep Maria Muntané i Barceló és pagès. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics