Divendres, 19 de Juliol de 2024

La moció de Cs per crear un registre d’empreses no prospera perquè el servei «ja existeix»

19 de Novembre de 2021, per Alba Cartanyà
  • Una imatge del ple

    Cedida

La moció presentada per Cs al ple, per tal de crear un registre públic municipal d'empreses i negocis sense successió i de crear un pla de renovació generacional i successió d'autònoms, no tira endavant perquè des d'altres grups municipals i des del mateix govern han assegurat que aquest servei "ja existeix". D'aquesta manera, el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha fet referència al programa Reempresa i al Servei d'assessorament a l'emprenedoria que ofereix l'Ajuntament de Reus.

Des de la CUP, Mònica Pàmies ha remarcat que la proposta de Cs "no és cap novetat". A més, ha animat a fer "autocrítica" i ha posat èmfasi en el nostre paper com a consumidors: "El petit comerç no només tanca per falta de relleu generacional... Si volem donar suport al petit comerç, hem de tenir en compte que n'hem de ser consumidors".

Per part seva, Carmina Pozuelo del PSC també ha reincidit en què "és una bona idea, que ja funciona" i ha admès que "potser no es coneix prou aquesta iniciativa", per la qual cosa "podem aprofitar el moment per fer-ne difusió", ha dit.

Finalment, la portaveu de Cs, Débora García, ha insistit que "no hi ha cap registre públic municipal" on es pugui consultar les empreses i negocis que tenen intenció de tancar, i ha lamentat el poc suport a la proposta. 

La moció només ha rebut dos vots favorables, per part dels regidors de Cs. Han votat en contra els grups de govern, Junts per Reus, ERC i Ara Reus; i s'han abstingut els regidors de la CUP, del PSC i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges