Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Veïns de Bonavista demanen sortides d'emergència al ple tarragoní

19 de Novembre de 2021, per
  • Saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona

    Maria Fernández Sadurní

El punt àlgid del ple ordinari celebrat avui a l’Ajuntament de Tarragona ha estat relacionat amb les sortides d’emergència del barri de Bonavista de la ciutat. Veïns afectats s’han traslladat a la sala de plens de l’ajuntament per fer palès el seu neguit interrompent el discurs de l’alcalde, Pau Ricomà, en diverses ocasions per expressar els seus interrogants.

Xavier Puig, conseller de territori, ha contestat a l’oposició i a les veus del públic que “s’ha destinat un milió d’euros” per posar solució a l’accessibilitat de la zona, però està havent-hi demores. Puig ha assegurat que els retards són fruit de l’empresa Endesa, la qual havia d’actuar sobre les seves infraestructures per permetre les obres de millora, així i tot “els carrils de sortida estaran acabats durant el mes de gener”, ha tancat el consell de territori.

En els aspectes econòmics que s’han discutit durant la sessió plenària, s’ha aprovat un expedient modificatiu de crèdit de “diners sobrants” d’altres partides per “atendre a les escoles”, es tracta de gairebé 90 mil euros, segons ha exposat el conseller Jordi Fortuny. Aquest punt ha estat discutit per l’oposició i titllat de “mala planificació dels pressupostos”, per part del grup de Ciutadans, així i tot ha quedat aprovat.

A més, s’ha presentat el nou càlcul de l’impost de plusvàlua en forma de moció, el qual rebaixarà els ingressos de l’ajuntament i augmentarà les despeses. És per això, que el govern municipal ha demanat “consens” a la sala per "instar a l’estat un fons per cobrir la despesa”“, així com un “fons permanent per finançar els ajuntaments afectats i no haver de fer retallades”, plantejava el conseller Fortuny. Després d’un llarg debat, la moció ha quedat aprovada tot i les 13 abstencions dels regidors tarragonins.

També s’ha aprovat un conveni amb el municipi de la Canonja pel sanejament del nucli, després que el Conseller no adscrit José Luís Calderón declarés que “no s’han de donar diners a la Canonja perquè ja ha perjudicat l’ajuntament tarragoní”. La consellera Miguel ha respost que es tracta d’un “acord blindat i necessari” i que, a més, haurà de passat el vistiplau dels tècnics tarragonins. Altres temes del ple han estat el carril bici educatiu, que estarà en acabat aquest cap de setmana i les càmeres de seguretat que s’instal·laran a la Part Alta l’any que ve.

Per altra banda, s’ha discutit una moció aportada pel grup municipal CUP amb relació al projecte Hard-Rock. La consellera de medi ambient i habitatge, Eva Miguel, ha definit el pla com un “trinxament del territori que genera llocs precaris de feina i crea una dependència del sector del servei”. Per aquest motiu, ha demanat al govern que “insti a la Generalitat de Catalunya a aturar el projecte seriosament”.

En línies generals els assistents al saló de plens han mantingut debats intensos en gairebé tots els punts de l’ordre del dia i les mocions presentades pels diferents grups polítics. Així i tot, només dues mocions, la primera presentada pel PSC, sobre el canvi climàtic, i la moció exposada per la CUP, fent referència al Hard-Rock, han quedat rebutjades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges