Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Jordi Bros: «Cal treballar per assolir el reconeixement social de la necessitat i la utilitat de l’esport»

25 de Novembre de 2021, per Marià Arbonès
  • Bros, en un moment de la seva conferència

    Joan Gomis

El responsable tècnic dels Serveis d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Bros, ha ofert aquest passat dimecres, a la sala Santa Llúcia, una conferència en què ha fet una radiografia del sistema esportiu local i una explicació sobre la seva evolució.

Repàs històric, anàlisi de la situació actual i mirada llarga



Bros ha obert la seva intervenció tot fent un breu repàs històric de la pràctica esportiva reusenca, per entrar després a distingir els sectors que el configuren, com ara el públic, el comercial i el privat sense finalitat de lucre. El ponent també s'ha referit a la funció que tenen les diverses administracions públiques en l’esport, pel que fa a la gestió d’activitats i equipaments esportius.

Així mateix, ha parlat del paper de la societat civil en les competicions esportives i en el desenvolupament de projectes. Bros ha apuntat, com a reptes del sistema esportiu local, el fet d’assolir el reconeixement social i utilitari de l’esport, consolidar i reconèixer l’esport com un sector econòmic i d’ocupació i promoure un esport basat en els valors.

Reconeixement a la trajectòria professional



Pel que fa a les amenaces, ha apuntat a la bretxa social i el finançament, entre altres punts. En clau de resum, el tècnic ha destacat que “cal treballar per assolir el màxim reconeixement social de la necessitat i la utilitat de l’esport per transformar aquest reconeixement en la màxima capacitat per desenvolupar polítiques, accions i escenaris per a la promoció de l’esport i l’activitat física per al conjunt de la societat”.

La conferència ha coincidit, a banda, amb la jubilació de Bros. Per aquest motiu, al final de l’acte, l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat a l’escenari pel regidor d’Esports, Josep Cuerba; la regidora de Benestar social, Montserrat Vilella; els exregidors Joan Anton Verge,  Sebastià Domènech i Miquel Domingo; i el president del Consell esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí, han lliurat una placa com a mostra de reconeixement municipal a la seva trajectòria i han proposat que encengui la Tronada de la Festa Major de Sant Pere de l’any vinent.

L’acte ha estat organitzat pel Consell esportiu del Baix Camp i Reusdigital.cat.
 

Les autoritats locals han obsequiat Bros amb una placa com a reconeixement de la seva trajectòria professional Foto: Reusdigital.cat


 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges