Dissabte, 13 de Juliol de 2024

La funció pública, cridada a la vaga el 30 de novembre per conservar els llocs de treball dels interins

29 de Novembre de 2021, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Delegats dels sindicats convocants de la vaga s'han concentrat aquest dilluns al matí a la plaça de la Font.

    Josep M. Llauradó

Vaga a la funció pública aquest dimarts 30 de novembre. Segons han informat els sindicats convocants aquest matí a Tarragona, la convocatòria inclou tots els funcionaris, per tal de fer pressió abans de l'aprovació al Congrés espanyol de la proposició de llei per estabilitzar les places dels interins. Marta Minguella, de CGT Ensenyament, aquesta vaga vol donar "continuïtat" a la celebrada el passat 28 d'octubre i s'oposa a la regularització de la temporalitat de l'empleat públic proposada pel govern espanyol.

"Moltes d'elles porten fent la feina com a interines més de tres anys", explica Minguella, "la situació s'ha dilatat durant 22 anys i no han tingut l'oportunitat d'estabilitzar la seva plaça". Ara el govern espanyol, seguint la doctrina europea, vol reduir el seu percentatge d'interins, això sí, convocant un concurs lliure que com a molt tindrà en compte els mèrits d'aquells que fa sis anys que tinguin la plaça "de manera ininterrompuda".

Segons els sindicats, tot plegat suposaria "l'ERO encobert més gran de la història", contra el que CGT, COS, IAC i Co.Bas protestaran demà a Tarragona, a partir de les 9 del matí en piquets informatius que sortiran de la plaça Imperial Tàrraco i a les 12 del migdia a la plaça dels Carros se celebrarà una manifestació "que volem que sigui massiva".

I és que entre d'altres lamenten la "desídia institucional" al voltant del règim de contracte dels interins, que han estat treballant "en frau de llei" durant diversos anys "en la precarietat laboral més absoluta", segons ha detallat el representant de la COS, Pablo Vallejo. El perfil de la major part d'ells, diu aquest sindicalista, és de "majors de 50 anys i amb unitat monoparentals amb un únic ingrés que és el d'interí".

La problemàtica també afecta de ple als docents, que per la naturalesa dels seus contractes són els qui més difícil ho tenen per acreditar que han estat treballant per l'administració de manera ininterrompuda. Laura Ferrer, representant de la USTEC, ha advertit que al Camp de Tarragona hi ha més d'un 90% de personal laboral en abús de temporalitat, un percentatge que s'eleva en un 40% en els interins docents. "Aquesta situació l'ha generat la mateixa administració, amb molts anys sense oposicions", assegura, "les que hi som ens hem de quedar".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges