Divendres, 30 d'Agost de 2024

Per on passarà, la cavalcada dels Reis a Reus?

17 de Desembre de 2021, per
  • Cavalcada de Reis a Reus, en una imatge d'arxiu Ariadna Brunet

    Ariadna Brunet

La Cavalcada de Reis de Reus mantindrà enguany el mateix recorregut tradicional que en anteriors edicions i, com a novetat, incorporarà l'ús de la mascareta per a tots els participants, inclòs el públic. Començarà a dos quarts de 7 de la tarda, després que ses Majestats arribin a la plaça d'Anton Borrell a dos quarts de 6, on hauran estat rebuts per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i pel regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

L'itinerari



El recorregut de la Cavalcada de Reis 2022 serà el següent: carrer Ample, plaça de la Llibertat, avinguda de Prat de la Riba, avinguda del president Companys, carrer de Sant Joan, raval de Jesús, raval de Martí Folguera, raval de Robuster, raval de Sant Pere, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Salvador Espriu, i carrer de l’Amargura.
 

La cavalcada començarà a dos quarts de 7 de la tarda Foto: Reus.cat


En arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els Reis (damunt les bigues romanes i el seu seguici) seguiran per l'avinguda de Prat de la Riba, el carrer dels Recs, el carrer de la Lleona, el carrer de Llovera i de Monterols, fins a la plaça del Mercadal. Des de l'Ajuntament i per tal de garantir la seguretat, "es demana que els nens no baixin de les voreres i, en no poder mantenir la distànica entre el públic, tothom haurà de portar mascareta". Per col·laborar en la seguretat de l'esdeveniment, patges, músics i tots els participants a la Cavalcada també portaran mascareta.

Recollida de cartes



La recollida de cartes serà al parc de Sant Jordi, els dies 2, 3 i 4 de gener, en l’horari de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre. Tot i que l’entrada s’organitzarà amb grups, per poder recórrer el campament dels patges fins arribar a la haima on els patges reials recolliran les cartes per fer-les arribar als Reis d'Orient, no es requereix invitació prèvia.

L’ús de la mascareta serà obligatori a l’hora de fer cua i a l’interior del parc. L’entrada es farà pel carrer General Moragues (plaça de la Llibertat) i la sortida per la plaça d’Anton Borrell.

A partir del dia 27 de desembre es començarà a tematitzar el parc, delimitant així l’espai, per tant, per accedir a la zona de jocs per a nenes i nens i a la zona d’esbarjo per a gossos, s’haurà de fer per la rampa del carrer d’Antoni Gaudí i per l’entrada de la plaça de l’Univers.

Els patges reials arribaran a la ciutat uns dies abans, el dimecres dia 29 de desembre. Faran una salutació des del balcó de la Casa Rull a les 6 de la tarda i tot seguit faran una cercavila pels carrers de la ciutat, un recorregut que repetiran l’endemà 30 de desembre a les 11 del matí i a les 6 de la tarda.

Campanyes i adhesions



Com en els darrers anys, l'Institut Municipal Reus Cultura s’ha adherit a la campanya Cap infant celíac sense caramels, promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya, garantint que tots els caramels que es repartiran, tant a la recollida de cartes com a la cavalcada, seran sense gluten. En aquest sentit, en total es repartiran tres tones i mitja de caramels de sabors diferents.

L’altra campanya a la qual també s'adhereixen els organitzadors és la promoguda pel Club MamasG, ara amb el suport de l’Associació Divers i l’Associació Supera’t de Reus, que lluiten per donar visibilitat i normalitzar les diverses condicions de nenes i nens amb capacitats diferents. És la campanya Un Nadal per a tu i per a mi, que permetrà, a part de poder facilitar una accés inclusiu al la recollida de cartes, arribar a totes les llars i donar visibilitat a les diferents diversitats i necessitats i així donar-les a conèixer a les famílies i als més petits, creant consciència social.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics